• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı dünyayı sarsan KOVİD-19 salgınına karşı yeni bir çalışma başlattı. Bakanlığın ilgili kuruluşu olan KOSGEB vasıtasıyla üçayaklı bir planı devreye soktu.

Planını detaylarını anlatan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “KOSGEB’in TEKNOYATIRIM Destek Programı kapsamında ürün listemize yeni ürünler ilave ettik. Dezenfektan, koruyucu elbise, koruyucu gözlük, maske ve eldiven gibi ürünleri yerli imkânlarla üreten işletmelerimiz, KOSGEB’in TEKNOYATIRIM Destek Programından faydalanabilecek. Salgın riskinin ortadan kalktığı resmi makamlar tarafından duyurulana kadar bu programdan yararlanabilecekler.” dedi.

6 MİLYON TL’YE KADAR DESTEK

Varank, işletmelerin bu ürünlerle ilgili projelerini hazırlayacaklarını belirterek, “Bu projelere, 6 milyon TL’ye kadar destek vereceğiz. Bunun 4 milyon 200 bin TL’si geri ödemeli olacak.” diye konuştu.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Varank, başvuruları almaya başladıklarını söyleyerek, “Olağanüstü bir süreçten geçtiğimizi şu dönemde, KOSGEB kurulları normalden daha hızlı bir şekilde karar alıp, desteklenecek projeleri kısa zamanda belirleyecek. Ödemeler de ivedilikle yapılacak.” diye konuştu.

30 HAZİRANA KADARKİ BORÇLAR

Paketin ikinci ayağını KOSGEB alacaklarının ertelenmesinin oluşturduğunu vurgulayan Varank, “KOSGEB’in geri ödemeli olarak verdiği destekler kapsamında 30 Haziran 2020’ye kadar olan alacaklarını erteledik. Bu durumdaki KOBİ’lerin 30 Haziran 2020 tarihine kadar KOSGEB’e yapması gereken ödemelerini 3 ay öteledik.” dedi.

VADE SAYISI DEĞİŞMEYECEK

Varank, işletmelerin geri ödeyecekleri taksitlerin tamamının ötelendiğinin altını çizerek, “Vade sayısı değişmeyecek. Herhangi bir yasal faiz de alınmayacak. Bu karardan, daha önce KOSGEB alacaklarının ertelenmesi kararlarından yararlanan KOBİ’lerimiz de faydalanabilecek.” diye konuştu.