• DOLAR 32.572
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2418.06
  • ...
Bela ve musibetlere karşı BİR İYİLİK YAP
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Birçok ülke yaşadığı bu musibete karşı yaşlılarını ikinci plana atarken Türkiye’de ise tam tersi bir durum söz konusu. Devlet ve millet bu musibetin bertaraf edilmesi için seferber oldu. Bir yandan resmi makamlar elindeki imkanlarla yaşlılara ulaşmaya çalışırken diğer yandan STK’lar da üye ve gönüllülerine çağrıda bulunarak evden çıkamayan yaşlılara hizmet etmeleri gerektiğini ifade ediyor. 

"SADAKA, AHİRETTE OLDUĞU GİBİ DÜNYADA DA MÜ'MİNİ AZAP VE FELAKETLERDEN KORUR"

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, yaptığı açıklamada, "İçerisinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde gerek bireysel gerekse toplumsal olarak herkes/herkesim ağır bir imtihanla karşı karşıya kalmış bulunmaktadır. Zalimiyle, mazlumuyla, Müslümanıyla, kâfiriyle insanoğlu uzun bir aradan sonra ne kadar aciz olduğunu tekrardan görmüş oldu." dedi. Bela ve musibet zamanında Allah'u Teâlâ'yı memnun eden en önemli ibadetlerden birinin dua diğerinin ise sadaka olduğunu vurgulayan Kılıçarslan, "Sadaka, ahirette olduğu gibi dünyada da mü'mini azap ve felaketlerden korur. Kemiyetine bakmaksızın her bir kardeşimiz cömertlerin en cömerdi olan Rabbimizi memnun etmek için sadaka vermeli; etrafındaki fakir ve mağdurları göz önünde bulundurmalı, yetim ve mazlumlar için çalışıp çabalayan hayır kurumlarını ihmal etmemelidir." ifadelerini kullandı.

ZEKAT VE SADAKALAR MAĞDURİYETLERİN ÖNÜNE SET ÇEKMİŞ OLACAK

Kılıçarslan, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: "Bu hususla ilgili özellikle zekatla mükellef olan varlıklı Müslümanlar bu yıl ile birlikte önümüzdeki yılın da zekatını vererek, nispeten de olsa söz konusu mağduriyetlerin önüne set çekmiş olacaklardır. Hazreti Ali Efendimizden rivayet edilen bir hadiste Allah Resulü (sallallahu aleyhi vesellem) ihtiyaç nedeniyle Hazreti Abbas`tan iki yılın zekâtını birden aldı. (Beyhakî) Bir başka rivayette ise Hazreti Abbas kendisine, vakti gelmeden önce zekâtın verilmesini sordu. Efendimiz de O'na izin verdi. (Dâvud, Tirmizî) Bil-müşahede şuna tanıklık ettik ki; şimdiye kadar izzet-i nefislerinden dolayı muhtaç olduklarını belli ettirmeyen nice fakir, bu süreçten en fazla etkilenen kesim oldu. Allah'u Teâlâ tez zamanda bizleri selamete kavuşturup, kendisine şükretmeyi nasip etsin."

YETİMLER VAKFI’NDAN YARDIM ÇAĞRISI

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar ile üye ve gönüllülerine çağrıda bulunan YETİMLER VAKFI Genel Başkanı Fikri Karavil, “Tüm üye ve gönüllülerimiz yakınlarındaki Yetim ailelerimiz başta olmak üzere, yaşlı, ihtiyaç sahibi ve kimsesizleri kollayıp ihtiyaç halinde vakıfa bildirsinler. Gençlerimiz ihtiyaç halinde kendilerine ulaşacaklar inşallah. Tüm imkanlarımız ile halkımızın yanındayız.” ifadelerini kullandı.

UMUT KERVANI VAKFI VE YETİMLER VAKFINDAN 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA YARDIM

Diyarbakır’da 65 yaş üstü olup evinden çıkamayan vatandaşlara erzak yardımında bulunuldu. Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı, Koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlara erzak yardımında bulunarak, evden çıkmamalarını istedi. Vakıf gönüllüleri eldiven ve maske takarak gerekli tedbirleri aldıktan sonra 65 yaş üstü vatandaşları evlerinde ziyaret ederek, dışarı çıkmamalarını, ihtiyaçları olması halinde kendilerinden yardım isteyebileceklerini belirtti. Vakıf gönüllülerine dua eden yaşlı vatandaşlar, teşekkür ederek hayır duasında bulundular.

AKRABALIK BAĞLARINI KOPARMAYALIM!

Türkiye’de yapılan ‘evde kal’ çağrılarına destek olan alim ve STK’lar bu süreçte akrabalık bağlarının da koparılmaması gerektiğine dikkat çekiyor. Telefonla veya görüntülü bir şekilde iletişimin devam etmesi gerektiğine dikkat çeken alimler bu musibetler karşısında birlik ve beraberliğine önemine dikkat çekti. Özellikle evden çıkamayan yaştaki akrabalara ulaşılması gerektiğine dikkat çeken alimler bu konuda gençlerin ihtiyar kesimin ihtiyaçlarını gidermek için seferber olması gerektiğini ifade etti.

DUASIZ OLMAZ!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Koronavirüse karşı dua çağrısı büyük yankı buldu. Türkiye'de 90 bin camide yatsı ezanından sonra ikinci kez dua edildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın çağrısı üzerine ülke genelindeki 90 bin caminin hoparlörlerinden yatsı ezanının okunmasının ardından Koronavirüs salgınının son bulması için ikinci kez dua sesleri yükseldi. Allah'tan bu zorlu süreçte başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm görevlilerin işlerini daha kolay yapabilmesi niyazında bulunulmasının ardından tekbir ve salavat getirildi. Din görevlilerinin yaptığı duada, "Her daim mağdurların, mazlumların, gariplerin yanında yer almış; çaresizlere kucak açmış necip milletimizden rahmetini esirgeme Allah'ım. Devletimizi, milletimizi, İslam beldelerini ve bütün insanlığı her türlü afetlerden, musibetlerden, kötülüklerden, salgın hastalıklardan muhafaza eyle Allah'ım." ifadeleri yer aldı. Okunan duaya, cami avlularına giren ve evlerinin balkonuna çıkan bazı vatandaşların da eşlik ettiği görüldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir