• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
Filistin yönetimi, 20'den fazla Filistinli mücahidi hapishanede tutmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin yönetimi, Batı Şeria'da ilan edilen OHAL'e rağmen, siyasi görüşleri nedeniyle 20'den fazla Filistinliyi hapishanede tutmaya devam ediyor.

Batı Şeria'daki Siyasi Tutuklu Aileleri Komitesi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tutukluların bazıları geçmişe dayalı siyasi faaliyetleri veya işgalcilere karşı gösterdikleri direnişleri nedeniyle Filistin Güvenlik Güçleri tarafından tutuklandı ve on üç yıldan fazladır hapis cezası çekiyorlar." ifadelerine kullandı.

Komite açıklamasının devamında, Abdülfettah Şureym 11 yıl, Alâ Ebu Ziyab'ın 20 yıldır el-Kassam mücahitlerini barındırdığı; Bacis Hamdiye, Alaeddin Zayud, Mecdi Mehamid, Ahmed Şibravi, Muaz Hamid ve Muhammed Hamid isimli el-Kassam Tugayları mücahitlerinin işgalci siyonist yerleşimcilerin öldürülmesi ve yaralanması suçlamasıyla 5 yıldan bu yana Filistin yönetimi tarafından tutulduklarını açıkladı.

Filistin Yönetimi hapishanelerinde 2016 yılından bu yana tutuklu olarak esir hayatı süren diğer iki Filistinlinin de Muhammed Şerayia ve Rabi Karariya olduğu belirtildi.

Öte yandan Komite, geçmişte siyonist işgal askerlerine ve yerleşimcilere karşı bazı operasyonlara katılan Emin el-Kavkâ'nın Filistin hapishanelerinde 13 yıldır kaldığını ve işkence ile sert tacizlere maruz bırakıldığını söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir