• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mardin'de hayvanlar için sokaklara yiyecek bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Coronavirus nedeniyle ülke genelinde alınan tedbirler kapsamında lokanta, kafe, restoran gibi iş yerlerinin kapanması ve insanların dışarı çıkmaması nedeniyle sokak hayvanlarının beslenme konusunda sorun yaşaması üzerine harekete geçti.

Rehabilitasyon Merkezi'ne bağlı ekipler, mahalle ve sokak aralarına hayvanlar için yem ve mama bıraktı.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, her zaman olduğu gibi bu dönemde de sokak hayvanlarına daha çok sahip çıktılarını belirtti.

Coronavirus tedbirleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşen görevi titizlikle yerine getirdiklerini aktaran Yaman, “Sağlık işleri Daire Başkanlığımıza bağlı ekiplerimiz şehir genelinde dezenfekte çalışmalarını hızla sürdürüyor. Zabıta ekiplerimizde, bakanlıklarımızın yayınladığı genelgeler kapsamında toplu ulaşım, gıda, kafe, lokanta ve restoran ve benzeri mekanlarda sürekli halde denetimleri yaparak gerekli uyarıları yapıyorlar” dedi.

Yaman şöyle devam etti: “Özellikle lokanta, kafe, gıda, restoran gibi sokak hayvanlarının yemek artıklarından faydalandığı mekanların tedbirler kapsamında geçici olarak kapanması beslenmelerinde sorun oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli hazırlıklarımızı yaparak daha önce yaptığımız yemleme sayısını artırdık. Şehrin muhtelif yerlerinde özellikle sokak hayvanlarının grup olarak bulunduğu alanlara yemleme yapıyoruz. Vatandaşlarımızda evde artan yemeklerle onların beslenmesine yardımcı olabilirler. Bu zor günleri insan ve hayvan sağlığı açısında en başarılı şekilde atlatacağımızdan eminim.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir