• DOLAR 32.584
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2429.668
  • ...
Umut Kervanından İdlib’e 3 TIR insani yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İnsani Yardım Platformu Lojistik Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, yıllardır özellikle mağdur ve mazlum Suriyelilere yardım gönderdiklerini söyledi.

Gerem, "Bugün de Umut Kervanının katkılarıyla 3 TIR’ımız inşallah yola çıkacak. Malumunuz bütün dünyayı etkisi altına alan Coronavirus ile ilgili ilimizde de bazı tedbirler alındı. Tedbirler neticesinde de biz bugün burada tören yapmadık. Çok mütevazı bir şekilde inşallah TIR’ları çıkaracağız. Coronavirus, özellikle fakir fukarayı etkiledi ve yardımlar azaldı.” şeklinde konuştu.

“Şu ana kadar 200’e yakın insan soğuktan donarak vefat etti”

Mazlum İdlib halkının açlıkla pençeleştiğini vurgulayan Gerem, "Coronavirus’un etkisi elbette büyüktür ama en büyük etkiyi İdlibli kardeşlerimize yapıyor. Çünkü İdlibli kardeşlerimiz aç ve açıktadır. Şu ana kadar 200’e yakın insan soğuktan donarak vefat etti. Eğer bu yardımlar gitmese bundan sonra İdlibli kardeşlerimiz korkarım ki açlıktan ölecekler. Onun için biz üstümüze düşen bütün gayretlerimizle, STK’larımızla kardeşlerimiz orada kimse açlıktan ölmesin diye bugün burada çadır, giyecek ve un gönderiyoruz. Un demek ekmek demektir. Ekmek olduğu zamanda İnşallah kardeşlerimiz bir nebze daha idare edeceklerdir. Bugüne kadar yardım yapan bütün hayırseverlerimize buradan teşekkür ediyoruz ve bu yardımlarının devamını bekliyoruz. Önümüz Ramazandır. Ramazan Ayı; bereket, rahmet ayıdır. İnşallah Ramazan’da da bu iyiliklerimizi, hayırlarımızı artarak devam edeceğiz.” diye konuştu.(İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir