• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Arap Birliği Esirlere Destek İçin Toplanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arap Birliği yarın (8 Ocak Salı), daimi temsilciler düzeyinde yapılacak toplantıda, başta açlık grevindeki esirler olmak üzere Siyonist işgal zindanlarındaki Filistinli ve Arap esirlere destek yollarını görüşecek.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Arap Birliği üyesi ülkelerin daimi temsilciler düzeyinde yapacakları olağanüstü toplantıda, Siyonist işgal zindanlarında tutulan Filistinli ve Arap esirler konusu ele alınacak. Toplantıda, esirlere yönelik ihlaller ve baskılar, özellikle de Siyonist işgal yönetiminin esir takası anlaşmasına uymaması üzerine açlık grevine başlayan esirlere destek yolları görüşülecek.

Kaynaklar, Arap Birliği`nin yarınki toplantısında açlık grevindeki esirlerin konusu üzerinde durulmasını ve esir takası anlaşmasının eksiksiz uygulanarak esirlerin serbest bırakılmasının sağlanmasını, Bağdat`ta yapılan esirler konferansında alınan tavsiye kararlarının uygulanmasını ve Filistinli esirlere destek için pratik adımların atılmasını, işgal zindanlarında yıllarca yattıktan sonra özgürlüğüne kavuşan esirlerin yeniden hayata kazandırılması ve onurlu bir yaşam sürmeleri için yardım sandığı oluşturulmasını istedi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir