• DOLAR 32.566
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2429.162
  • ...
Gaziantep’teki kurslarda üretilen maskeler halka ücretsiz dağıtılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çin’in Wuhan kentinden ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde bölgesel bir salgın olmaktan çıkarak küresel bir enfeksiyon tehdidine dönüşen Coronavirusün salgınının ardından maskeye olan talep arttı.

Piyasada bulunan maskelerin yüksek fiyatlara satılması ve stokçuluğun artmasını önlemek ve halkın maske ihtiyacını karşılamak için Türkiye genelinde meslek liseleri tarafından maske üretimi başlatıldı.

Bu kapsamda Gaziantep’te meslek liselerinin yanı sıra kadınların çeşitli eğitim aldıkları kurslarda da maske üretimi yapılıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada hızla yayılan yeni tip Coronavirus salgını nedeniyle valilik koordinesinde alınan tedbirler kapsamında, kentte bulunan kurslarda maske üretimine başladıklarını belirtti.

“Koruyucu ve önleyici tedbirleri çok önemli buluyoruz”

Şahin, “‘Tedbir var, panik yok’ diyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak koruyucu ve önleyici tedbirleri çok önemli buluyoruz. Bundan dolayı dün aldığımız bir kararla Büyükşehir Belediyesi olarak maske üretimine başladık.  Valiliğimizle koordineli olarak meslek liseleri ile birlikte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GASMEK), bünyesinde maske üretimini de dün itibariyle başlatmış olduk. Halkımızın maske ihtiyacını bu bünyede karşılayacak kurumsal altyapıyı oluşturduk.” dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir