• DOLAR 32.525
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2497.64
  • ...
İLKHA çalışanlarından #EvdeKal çağrılarına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünya genelinde etkili olan ve şu ana kadar 17 binin üzerinde can alan Coronavirus nedeniyle bir çok kurum, kuruluş ve şirket personellerini evden çalışmaya yönlendiriyor.

Türkiye’de de etkili olan Coronavirus nedeniyle yetkililer ve alimler de virüsün daha fazla yayılmasının önüne geçmek için evde kalınması çağrısını sık sık yapıyor.

İLKHA çalışanları da bu kapsamda işlerini evden yürütmeye başladı.

Çektikleri video ile #EvdeKal çağrılarına uyduklarını belirten İLKHA çalışanları, böylece Coronavirus’e yakalanma veya başkalarına bulaştırma riskini en aza indirdiklerini vurguladı.

Coronavirus hastalığına karşı maddi ve manevi tedbirlerin olması gerektiğini vurgulayan İLKHA personeli, maddi tedbirlerin kişisel temizlik, el temizliği, ortam havalandırması, yakın temastan kaçınma gibi tedbirlerin olduğunu hatırlattı.

Çalışanlar, manevi olarak da bu günleri tefekkür, daha fazla Kur’an okuma, kitap okuma, ibadet ve dualara yoğunlaşma için fırsat görülmesi gerektiğini vurguladılar.

Evden çalıştıkları süre içerisinde sağlık yetkililerinin uyku, yemek ve egzersizlerin düzenli yapılması ile hijyen kurallarına yönelik tavsiyelerine de uyduklarını belirten çalışanlar, öte yandan mübarek üç aylar içerisinde olunması dolayısıyla ibadetlere de ağırlık verdiklerini anlattılar.

Çalışanlar, Coronavirus bela ve musibetinin ülkemizden def olması için sık sık dua ettiklerini belirterek evde kaldıkları süre içerisinde aileleriyle de güzel vakit geçirdiklerini ifade ettiler.

Çalışanlar, bu süre zarfında aile fertleriyle birlikte daha çok Kur’an ve kitap okuduklarını, cemaatle namaz kıldıklarını ifade ettiler.

Çalışanlar da herkesin sağlığı ve geleceği için toplumu sabırla evde kalmaya davet ettiler. (İLKHA)

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir