• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
Siirt'te "Baran 2020-16 Operasyonu" gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Valilikten yapılan açıklamada, "Siirt İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, Siirt ili Pervari ilçesi Doğanca köyü mülki sınırları içerisinde PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve BTÖ mensuplarının etkisiz hale getirilmesi maksadıyla 24 Mart 2020 günü Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yasin Baran 2020-16 Operasyonu icra edildi." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, icra edilen operasyon kapsamında tespit edilen 5 adet sığınak/barınak içerisinde gizlenmiş vaziyette EYP yapımında kullanılan; 85 adet fünye, bir metre saniyeli fitil, 2 adet alıcı/verici düzeneği, 11 adet elektronik devre, bir adet yaylı patlayıcı tuzağı, bir adet saat, bir adet piknik tüpü, kablo, pil blokları, 7,62 mm. Kaleşnikof mühimmatı, PKK/KCK'ye ait çok sayıda muhtelif gıda, yaşam ve tıbbi malzeme ile örgütsel dokümanın ele geçirildiği kaydedildi.  

Cumhuriyet Savcısının talimatıyla delil niteliği taşımayan malzemeler olay yerinde imha edilirken, delil niteliği taşıyan malzemelerin ise muhafaza altına alındığı belirtildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir