• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
Mahallelinin Fırtınayla Başı Dertte
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Kent merkezinde sabah saatlerinde etkisini gösteren fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı 50 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan Şemsibey Mahallesi Afet Konutları`nda çok sayıda evin çatısı uçarken, elektrik ve telefon kabloları koptu. Üzerine duvar çöken bir otomobil ise kullanılamaz hale geldi.


Konu ile ilgili İlke Haber Ajansına konuşan mahalle sakinleri, 2009 yılından bu yana köylerinde meydana gelen afetlerden dolayı buraya taşındıklarını, özellikle kışta çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirttiler.


\"Sıkıntılarımız Hiç Görülmedi\"
Yaklaşık 5 yıldır burada kaldıklarını belirten Yaşar Polat, \"Ne hikmetse bu güne kadar sıkıntılarımız hiç görülmedi. Burada çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Burada sadece bu fırtına sıkıntısı yok, burada yıllardır ulaşım, alt yapı, yol, vs birçok sıkıtımız var\" dedi.


\"Facianın Eşiğinden Dönüldü\"
Gece başlayan rüzgârın sabah saatlerinde yerini fırtınaya bıraktığını Anlatan Cebrail Erol, \"Sabah işe gittim saat 09 sıralarında eşim telefon açtı ve çatının çöktüğünü söyledi. Hanım canını zor kurtarmış, çatıyla beraber çöken duvar arabamın üzerine çökmüş araç kullanılamaz hale gelmiş. Kaç yıldır biz bu sorunları yaşıyoruz. Burada çocuklar falan olsaydı Allah muhafaza kurtulmazlardı. Geçen sene karşı çatı çöktü bu sene burası çöktü kışın bizler rahat bir şekilde sokaklarda dolaşamıyoruz. Eğer Pazar olsaydı tüm çocuklar burada oyunda olacaklardı. Yani facianın eşiğinden dönüldü. Yetkililerin bu sıkıntılarımızı görmesi gerekir. Bu saatten sonra da bir adım atmazlarsa daha bir beklentimiz olmaz çünkü bu insanlar mağdurdur bunu yapacak güçleri de yoktur\" şeklinde konuştu.


\"Bizler Nereye Gidiyorsak Kapılar Yüzümüze Kapanıyor\"
Daha sonra konuşan Tacettin Alkan, 4 yıldır buraya taşındıklarını ve bu tür sıkıntıları yaşadıklarını aktararak, \"Yılda 4- 5 defa çatımız uçuyor. Bizler nereye gidiyorsak da kapılar yüzümüze kapanıyor. Kimse bizlere bakmıyor. Daha artık bizlerde çatılarımızı yapamıyoruz. Yetkililerden bu sıkıntılarımızı gidermesini istiyoruz. Buranın birçok sıkıntımız var\" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan başka bir mahallesi ise kışın bu tür mağduriyetleri sürekli yaşandığını belirterek, yetkililerden kendilerine sahip çıkmasını istedi.


Yaz Aylarında İse Sularımız Akmıyor
Davut Kılıç da 2009 yılında köylerinde meydana gelen selden sonra bura yerleştirildiklerini söyledi. Mevcut sıkıntılarının yanın da özellikle kış aylarında ulaşım ve elektrik noktasında çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, \"Yaz aylarında ise üst katların suları akmamaktadır. Yılda birkaç defa ise çatılarımız uçtu, hamd olsun can kaybı yok ancak faciadan dönülmüş. Yetkililer birilerinin ölmesini mi bekliyor. 4 yıldır bu sıkıntılar devam ediyor\" dedi.


\"Defalarca Valiliğe Gittik Ama Sonuç Yok\"
Son olarak konuşan Faik Bilek, \"Bizim burada can güvenliğimiz yok, elektriklerden kesiktir. Yetkililerin bizleri sorması gerekir, defalarca Valiliğe gittik. Ancak sonuç yok\" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir