• DOLAR 32.498
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2490.077
  • ...
Kuvvetli ve Yoğun Kar Yağışı Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkenin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Marmara`nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu`nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusu, Bolu, Karabük, Siirt çevreleri ile akşam ve gece saatlerinde Güneydoğu Anadolu`nun doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere kar, Hatay çevrelerinde yağmur, Osmaniye çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.


HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.


RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel), güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta, Marmara, Kıyı Ege, Karadeniz ve Batı Akdeniz`de kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.


KUVVETLİ ve YER YER YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Ülkenin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Marmara`nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu`nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusu, Bolu, Karabük, Siirt çevreleri ile akşam ve gece saatlerinde Güneydoğu Anadolu`nun doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.


BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde çok kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.


ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`da görülen yoğun kar yağışlarının oluşturduğu taze kar örtüsü nedeniyle yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.


ZİRAİ DON UYARISI: Ülkemiz Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisindedir. Bu nedenle; Ege, Akdeniz ve Karadeniz kıyı şeridinde hafif, kıyıların iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli, kuzey, iç ve doğu bölgelerde çok kuvvetli don olayı beklendiğinden, zirai üretim faaliyetlerine devam eden üreticilerimiz başta olmak üzere ilgilerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.


BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Kar yağışlı (-4/-1)
İstanbul: Yoğun kar yağışlı (-2/1)
İzmir: Çok bulutlu (1/4)
Bursa: Kar yağışlı (-3/-1)
Konya: Kar yağışlı (-6/-2)
Adana: Yağmurlu (4/9)
Mersin: Yağmurlu (7/11)
Diyarbakır: Karla karışık yağmurlu (2/6)
Batman: Karla karışık yağmurlu (4/7)
Şanlıurfa: Karla karışık yağmurlu (1/6)
Gaziantep: Karla karışık yağmurlu (-2/4)
Mardin: Yoğun kar yağışlı (-1/3)
Şırnak: Yoğun kar yağışlı (-3/0)
Van: Yoğun kar yağışlı (-2/2)
Bingöl: Yoğun kar yağışlı (-4/-1)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir