• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çeçen Mülteci Komitesi`nden Doğruhaber`e Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Çeçen Mülteci Komitesi Başkanı Ali Hamzatov Doğruhaber Gazetesi Şanlıurfa temsilciliğini ziyaret etti. Çeçenistan`da cihadın devam ettiğini belirten Hamzatov, Kadirov`un yaptığı zulümlere dikkat çekti.
ŞANLIURFA - Çeçen Mülteci Komitesi Başkanı Ali Hamzatov Şanlıurfa Çeçen Kafkas Derneği ve Türkiye`de bulunan diğer Çeçen Kafkas Derneklerinin çeçen cihadı yararına yaptıkları Kuran-I Kerim meali için sponsor bulmak için Şanlıurfa Çeçen Kafkas derneĞi davetlisi olarak geldiği Şanlıurfa`da Doğruhaber Gazetesi Şanlıurfa temsilciliğini ziyaret etti. Çalışmaları hakkında bilgi veren Hamzatrov, Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Kur`an-ı Kerim cep mealini insanlara dağıtıp gelirini de çeçen mücahitlerine aktarmak için dolaştıklarını ifade etti.

Ziyarette Çeçenistan`da yaşanan son gelişmeler hakkında bilgiler veren Hamzatov, besmele ile başladığı konuşmasında şunları kaydetti: "Çeçenistan`da cihad 11 yıldır kesintisiz devam ediyor. Rusların Çeçenlere yaptığı zulüm devam ediyor. Ancak son zamanlarda Türkiye`de bazı basın ve medya ajanslarında çıkan haberlerde sanki Çeçenistan`daki cihad bitmiş, bir devlet kurulmuş halkın durumu düzelmiş şeklinde haberler çıkıyor. Biliyorsunuz Çeçenistan`da Kadirov diye bir hain var. Bu hain Çeçenistan`da her şey normale dönmüş güya camiler yapıyor, binalar yapmış gibi medyalarda haberler çıkarıyor. Bu şekilde propagandaları Ruslarda yapıyor. Bunlar tamamen yanlıştır, yalandır. Ama Çeçenistan`da cihat her zaman olduğu gibi devam ediyor. Allah yolunda zulme direniş devam ediyor.

Kadirov bazı haberlerde artık mücadele eden mücahitlerin sayısının çok azaldığını söylüyor. Yalan söylüyor cihat eden mücahitlerin sayısı oldukça fazladır. Mücadeleye katılmak isteyen binlerce genç var. Hatta Çeçenistan`daki cihat sadece Çeçenistan`da değildir. Bütün Kafkasya`ya yayılmış durumdadır. İnguşetya, Kabardıv Osetya, Dağistan, Karaçay ve Çerkez gibi birçok bölgelerdeki Müslümanlar Çeçenistan`daki zulme artık onlarda direniş gösteriyorlar. Şimdi cihad daha yayılmış haldedir."

Kadirov büyük bir zalim
Kadirov`un halka çok büyük zulümler uyguladığını belirten Hamzatov; "Kadirov büyük bir zalimdir. Çeçenistan`daki halka büyük zulümler yapıyor. Kadirov`un adamları cihada katılan gençlerin ailelerine büyük zulümler yapıyorlar. Cihada çıkan gençlerin ailelerini katlediyor" dedi.

Yapılan zulümler karşısında Müslümanlardan beklentileri hakkında da bilgi veren Hamzatov, Resulullah (sav) bir hadisinde şöyle buyuruyor: `bütün Müslümanlar kardeştir` diyor. Başka bir hadiste `Müslümanlar bir vücut gibidirler vücudun azalarından biri zarar görse, diğer azalar zarar görürü` diyor. Öncelikle Müslümanlar bize dua etsin. Çünkü dua kutsal bir silahtır. Ondan sonra Türkiye`deki Müslümanlardan isteğimiz mülteci Çeçenlere yardımcı olsunlar, sahip çıksınlar. Şeklinde konuştu.

Kadirov, Namaz kılan gençleri tehlikeliler diye hapsediyor
Namaz kılmak için camiye giden gençlerin namaz çıkışı Kadirov`un adamları tarafından tutuklandıklarını ifade eden Hamzadov, "250 bin Müslüman`ı katleden camiye namaz kılmak için giden gençlere zulmeden Kadirov cami açılışı yapıyor haberlerde. Haberlerde cami açılışlarına katılan Kadirov diğer taraftan camiye sabah namazına giden gençleri yakalıyor. Namaz çıkışlarında camiden çıkan gençleri siz namaz kılıyorsunuz siz tehlikelisiz diye tutuklayıp zulüm ediyor. Ve onları şehit ediyor. Dünyada haberlerde gördüğü gibi sanıyor Kadirov cami yapıyor. Dünya Müslümanlarını kandırmaya çalışıyor. Geçenlerde Dağıstan bölgesinde bir camide Cuma namazında Ruslar caminin etrafını kuşattı. Namazdan sonra camiden çıkan gençlere siz namaz kılıyorsunuz tehlikelisiniz diyorlar ve onları tutukluyorlar" dedi.
Mehmet Demir - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir