• DOLAR 32.418
  • EURO 35.447
  • ALTIN 2326.681
  • ...
Kılıçarslan: "Sadaka, dünyada ahirette de korur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Kılıçarslan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İçerisinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde gerek bireysel gerekse toplumsal olarak herkes/herkesim ağır bir imtihanla karşı karşıya kalmış bulunmaktadır. Zalimiyle, mazlumuyla, Müslümanıyla, kâfiriyle insanoğlu uzun bir aradan sonra ne kadar aciz olduğunu tekrardan görmüş oldu." dedi.

Bela ve musibet zamanında Allah'u Teâlâ'yı memnun eden en önemli ibadetlerden birinin dua diğerinin ise sadaka olduğunu vurgulayan Kılıçarslan, "Sadaka, ahirette olduğu gibi dünyada da mü'mini azap ve felaketlerden korur. Kemiyetine bakmaksızın her bir kardeşimiz cömertlerin en cömerdi olan Rabbimizi memnun etmek için sadaka vermeli; etrafındaki fakir ve mağdurları göz önünde bulundurmalı, yetim ve mazlumlar için çalışıp çabalayan hayır kurumlarını ihmal etmemelidir." ifadelerini kullandı.

Kılıçarslan, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bu hususla ilgili özellikle zekatla mükellef olan varlıklı Müslümanlar bu yıl ile birlikte önümüzdeki yılın da zekatını vererek, nispeten de olsa söz konusu mağduriyetlerin önüne set çekmiş olacaklardır. Hazreti Ali Efendimizden rivayet edilen bir hadiste Allah Resulü (sallallahu aleyhi vesellem) ihtiyaç nedeniyle Hz Abbas`tan iki yılın zekâtını birden aldı. (Beyhakî) Bir başka rivayette ise Hz Abbas kendisine, vakti gelmeden önce zekâtın verilmesini sordu. Efendimiz de O'na izin verdi. (Dâvud, Tirmizî) Bil-müşahede şuna tanıklık ettik ki; şimdiye kadar izzet-i nefislerinden dolayı muhtaç olduklarını belli ettirmeyen nice fakir, bu süreçten en fazla etkilenen kesim oldu. Allah'u Teâlâ tez zamanda bizleri selamete kavuşturup, kendisine şükretmeyi nasip etsin." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir