• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İçişleri `Her Aşama Kontrolümüzde`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, NATO`nun 4 Aralık 2012`de dışişleri bakanları seviyesinde yaptığı toplantıda, ``Türkiye halkını ve topraklarını savunmak ve ittifak sınırındaki krizin yatıştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla ABD, Almanya ve Hollanda tarafından ikişer Patriot bataryası gönderilmesi konusunda mutabık kalındığı`` hatırlatıldı. Açıklamada, füze bataryalarının ``tamamen savunma amaçlı olduğu, taarruz veya uçuşa yasak bölge ihdasını desteklemediği`` vurgulandı.

Patriot bataryalarının mevzilerinin, sistemin askeri-teknik özellikleri dikkate alınarak, öncelikle sivil halka mümkün olan en geniş kapsama ve korumayı sağlayacak şekilde tespit edildiği kaydedilen açıklamada, söz konusu bataryaların 2013 Ocak ayı içerisinde Türkiye`ye intikal etmeye başlaması ve teknik hazırlıkların süratle tamamlanarak, en kısa sürede operasyonel hale gelmesinin planlandığı ifade edildi.

Açıklamada, ``sürecin her aşamasının Türkiye`nin kontrolünde ve askeri makamların nezaretinde sürdürüldüğü`` bildirildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir