• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
VİRÜSLÜ KAFALAR!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Dünya salgın haline gelen koronavirüs ile uğraşırken Türkiye ise bir yandan İslam düşmanı laikçi kafa ile bir yandan da virüs bahanesiyle yaşlılarla alay eden, hor gören kesimin davranışlarıyla uğraşıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullar bir haftalık ara tatilin ardından önceki gün uzaktan öğretim ile ders başı yaptı. EBA'dan ve televizyondan ders anlatılan öğrencilere yüz binlerce içerik sunuldu. Tele1 kanalında uzaktan öğretimi skandal ifadeler ile değerlendiren Can Ataklı, öğretmenin başörtülü olmasına kin kustu. Hakarete varan sözler söyledi. Ataklı'nın sözleri Twitter'da gündem olurken, hadsiz ifadelere tepki yağdı. Uzaktan eğitimi veren öğretmenin başörtülü olmasına takılan Ataklı, "Anlatan öğretmen türbanlı. Bunu yapmaları bence yanlış. Okullarda türbanlı öğretmen var mı, var. Milyonlarca öğrenciye türbanlı öğretmeni rol model olarak vermek çok yanlış. Bana bunu özgürlük falan diye anlatmayın kardeşim. Öğretmenin görüntüsü türbanlı öğretmen değil. İmaj olarak değil. Var mı, maalesef var" dedi.

LAİKÇİ DİNOZOR BAŞÖRTÜSÜ İÇİN "FACİA" DEDİ

Ataklı'nın hakarete varan sözleri bitmek bilmedi, "Bana göre yanlış ama var. Bu Milli Eğitim Bakanı ile bunu yapmaları mümkün değil kardeşim. O kafa yapamaz bunu. Şimdi buraya niye onu koyuyorsun? Eleştiricem tabi kardeşim. Türbanlı öğretmeni olan var, olmayan var. Hiç türbanlı öğretmen görmemiş olan var. İlk gün türbanlı öğretmenle başlamak kadar facia bir şey olamaz. Burada bari yapmayın ya." ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Can Ataklı'nın skandal sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı. Ataklı için yapılan yorumların bazıları şöyle:

-Can Ataklı uzaktan eğitim programındaki öğretmenin kapalı olmasından rahatsız olmuş...

Ülkemizin ve dünyanın mücadele ettiği virüs bu zihniyetin umurunda değil varsa yoksa İslam...

-Virüse bile çare buluruz ama Can Ataklı denen başörtüsü düşmanı herifin kara zihniyetine çare bulamayız.

- Koronavirüs'ün aşısı elbet bulunur. Ama Can Ataklı ve o gibilerinin aşısı bulunmaz. Yürekleri hep pas ve nefret içinde kalacak.

-Dünya 21.asrın en ciddi kriziyle karşı karşıya, @can_atakli_'nın derdi insanların giyimi. COVİD_19'dan daha tehlikeli olan işte bu zihniyet.

-Bu Can Atakli için ortaya konulmuş bir suç yok mudur hala. Bu adam bu halka saldırmaya devam ediyor.

- Örtüyü öğretmenler takıyor iğnesi nedense Can Ataklı'ya batıyor !..

- Can Ataklı başörtülü öğretmenden rahatsız olmuş. Siz uzaya mekik gönderdiniz de başörtüsüne mi takıldı? Virüsten daha tehlikeli bu ayrıştırıcı din düşmanı zihniyet.

“CAN ATAKLI'NIN SÖZLERİYLE İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI”

EBA derslerinin başlaması üzerine yaptığı çirkin yorumlarla tepki çeken Can Ataklı'nın sözleriyle ilgili harekete geçildi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Tele 1 hakkında inceleme başlattık. Başkan olarak tavrım en üst limitten cezanın verilmesidir" dedi. Öte yandan AK Parti Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış da Ataklı hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Can Ataklı’nın ayrımcılık içeren ifadelerini kabul edemeyiz. Bu nedenle 6112 sayılı yasaya göre Tele 1 hakkında inceleme başlattık. Başkan olarak tavrım, ilk Üst Kurul toplantısında gündeme alınması ve en üst limitten cezanın verilmesidir" dedi.

"EN ÜST LİMİTTEN CEZA VERİLMELİ"

RTÜK Başkanı Şahin, Kovid-19 virüsüyle mücadele kapsamında MEB tarafından hızlı bir şekilde ortaya konulan uzaktan eğitim modelinin dünyadaki örneklerinin ötesinde çocuklara televizyonlar aracılığıyla verimli bir şekilde ulaştığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: "Ancak, milli dayanışmamızın çok ileri seviyede olması gereken bu günlerde maalesef bazı yayın organlarında durumdan vazife çıkararak içlerindeki kötü niyetlerini ortaya dökenlerin olduğunu da üzülerek görüyoruz. Özgürlükleri savunduğunu iddia eden ama özgürlükleri hiçe sayarak kendi tek tip modellerini topluma dayatma arzusunda olanların, vatandaşlarımızı ayrıştırma yarışından geri durmadıklarını bugün de milletçe hep beraber görmekteyiz. Bunun son örneğini Tele 1’de gördük. Can Ataklı’nın ayrımcılık içeren ifadelerini kabul edemeyiz. Bu nedenle 6112 sayılı yasaya göre Tele 1 hakkında inceleme başlattık. Başkan olarak tavrım, ilk Üst Kurul toplantısında gündeme alınması ve en üst limitten cezanın verilmesidir."

BİR VİRÜSLÜ KAFA DA YAŞLILARLA ALAY EDENLER

65 yaş üstü kişiler için getirilen sokağa çıkma yasağı sonrası hastaneye gitmek veya ihtiyaçlarını görmek için sokağa çıkan yaşlılar, virüslü kafaların hedefi oldu. Alaycı ve hakaretvari sözlerle yaşlıları eve göndermeye çalışan kesimin bu davranışları kamuoyunda tepkiye neden oldu.  

VİRÜSÜ YAŞLILAR YAYIYOR SANIYORLAR!

Sokakta gördükleri yaşlıları videoya alan, dalga geçen kişilere yönelik vidoların altına binlerce tepki yorumu yağdı. İşte o tepkilerden bazıları;

-Hepimiz yaşlanacağız, bize böyle davranılmasını ister miydik?

-Yaşlıya bu eziyet nedir? Sanırım Türk milleti virüsü yaşlılar yayıyor sanıyor.

-Yaşlıları yaşatmak gayesiyleydi bu yasak bir yaşlının onurunu yerle yeksan edip izzeti nefsini tarumar ederek gönlünü öldürmek için değil.

- Yaşlılar ve gençlerin bağını koparıp, dejenere etmek için bu fırsatı güzelce kullandılar. Yaşlılar toplumun hafızasıdır. Bu işin Mizahi hiç bir yanı yok.

- Ülkede coronadan daha büyük bir sıkıntı varsa bu da ahlaktır.

- Büyük ayıp yahu. Belki tek başına yaşıyor ve ihtiyaçlarını karşılamak zorunda veya x bir durumu var bu tavır kabul edilemez.

- Yasak; onları hayatta tutmak içindi, rencide etmek, eziyet etmek ve alay etmek için değildi... Yine her şeyi yanlış anladın insanoğlu. Biz başımızdaki imtihanı bu şekilde yenemeyiz. Vallahi çok üzülüyorum.

“ETKİLEŞİM HASTALARINDAN DA KORUNUN”

Yaşlılarla ilgili alay ve hakaret videolarıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “65 yaş ve üstü risk grubunda olan büyüklerimiz evde kalarak sadece koronavirüsten değil, elinde telefonla dolaşıp onları kaydeden etkileşim hastalarından da korunacaklardır.” dedi.

YAŞLI ADAMI SOSYAL MEDYADA RENCİDE EDEN KİŞİ YAKALANDI

İçişleri Bakanlığı, Ankara'da hastaneye gitmek için dışarı çıkan yaşlı bir vatandaşı videoya çekip sosyal medyada paylaşan kişinin yakalandığını ve hakkında işlem başlatıldığını bildirdi. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Dün hepimizi üzen görüntülere neden olan M.T.E. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanıp hakkında işlem başlatıldı. Videoya çektiği İhsan amcamızı Kaymakamımız ziyaret ederek Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile telefonda görüştürdü. Amcamızdan bu münasebetsizlik adına özür diledik." ifadelerine yer verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir