• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...
SON DAKİKA
Suriyeli doktorlar da Koronavirüs mücadelesine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çin’de ortaya çıkarak kısa süre içinde dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs ile mücadele kapsamında Türkiye’de hayata geçirilen önlemler arttırıldı.

Salgının yayılma ihtimalini ortadan kaldırmak amacıyla Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, şehrin giriş ve çıkışlarında belirlenen polis noktalarının yanında kurulan sağlık stantlarında, Büyükşehir Belediyesine ait ateş ölçerlerle doktorlar eşliğinde vatandaşların muayenesine başlandı.

Kentin giriş bölgelerinde oluşturulan polis noktalarındaki uygulamalarda, sağlık personeline Suriyeli doktorlar da katılarak destek veriyor.

Uygulamayı yerinde inceleyen Gaziantep Valisi Davut Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehrin giriş çıkışlarında yer alan polis ve jandarma kontrol noktalarına, salgın hastalıktan dolayı sağlık standı kurulduğunu belirtti.

“Gönüllü Suriyeli doktorlarımız da bu görevi üstlendi”

Gül, “Büyükşehir’in sağladığı ateş ölçerlerle gelen yolcuların ateşleri ölçülüyor. Bu çalışmayı da farklı kılan diğer nokta da gönüllü Suriyeli doktorlarımızın bu işi üstlenmesidir. Doktorlarımız gelen misafirlerimizin ateşlerini ölçüyorlar. Herhangi bir sıkıntı halinde 112’yi arayarak haber veriyorlar. Katkılarından dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere sağlık çalışanlarımıza gösterdikleri özverili davranıştan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

“Bu çalışma koruyucu ve önleyici tedbirler bakımından önem taşıyor”

Şehrin giriş ve çıkışlarında, terminaller, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere toplu yaşamın olduğu her yerde bu ölçümlerin yapıldığını belirten Gül, şunları söyledi:

“Bu çalışma aynı zamanda koruyucu önleyici tedbirler bakımından da önem taşıyor. Gaziantep rehavete kapılmadan ve panik yapmadan da bütün tedbirlerini almaya çalışan bir şehirdir. Bu çalışma başta olmak üzere tüm çalışmalar İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun riyasetinde talimatlarıyla yapıyoruz. İsteğimiz ise vatandaşlarımızın daha güvenli ve daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarıdır.” diye konuştu.

“Koruyucu ve önleyici tedbirler hayat kurtarıyor”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise özel bir model oluşturduklarına dikkat çekerek, “Şehre giren her bir vatandaşımızın ateşini ölçüyoruz. Çünkü koruyucu ve önleyici tedbirler hayat kurtarıyor. Her şey normalse yolculuklarını sürdürüyorlar. Eğer ateş yüksekse hemen sağlıkçılarımız devreye giriyor. Bu konuda ateş ölçerlerimizle de sağlık çalışanlarımıza destek olduk. 2 milyonun sağlığı bize emanettir. Bu emanetin gereğini yapmak için halkımızın hizmetindeyiz.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir