• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
Kar Yağışı Çarşamba Gününe Kadar Sürecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Afet Koordinasyon Merkezi`nde (AKOM) basın toplantısı düzenleyen Kadir Topbaş, İstanbul`daki kar yağışını takip ettiklerini ve ekiplerinin İstanbul`un her bölgesinde konuşlandığını anlattı.


İstanbullulara çalışmalara yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür eden Topbaş, şöyle devam etti:


``Belediye 24 saat esaslı bir çalışma yürütmektedir. Meteorolojinin bize verdiği bilgiye göre, kar yağışı Çarşamba gününe kadar devam edecek. Meteorolojik olay olduğu için bir noktaya kadar kestirmek mümkün ama arkasının nasıl geleceğini bilemiyoruz. Bundan dolayı tedbirli olmak gerekiyor. İstanbul`da yolların çok açık olduğunu ve yollarda hiçbir şekilde kar olmadığını görebilirsiniz ama gizli buzlanmayla karşı karşıya kalınabilir. Özellikle gecenin geç saatlerinde ve sabaha yakın saatlerde, ısının düşmesi sebebiyle ortaya çıkacak gizli buzlanma nedeniyle geçmişte ciddi trafik kazaları yaşadık. Bundan dolayı sürücüleri, özellikle dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum.``

Tedbirlerimizi aldık
Kar yağışı nedeniyle ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini aldıklarını ifade eden Topbaş, sokakta kalan ve yerleşmeyi tercih edenleri Sarıyer`deki Metin Oktay Spor Salonu`nda barındırdıklarını dile getirdi.

Başkan Topbaş, özellikle yarın ve Çarşamba günü yaşlı, engelli ve hamilelerin trafikte dikkatli olmaları veya trafiğe hiç çıkmamalarını rica etti.

İstanbul`da okullar tatil olacak mı?

Açıklamanın ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, bir gazetecinin eğitime yağış nedeniyle ara verilip verilmeyeceğiyle ilgili sorusuna, ``İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile henüz görüşemedim. Tabii ki bu kararı verecek olan Vali, hava şartlarını da dikkate alacaktır. Özellikle İstanbul`da ara sokaklar, ara arterlerde, mahallelerde değerlendirmeleri yapacaktır. Ona göre de kararını verecektir`` yanıtını verdi.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir