• DOLAR 32.52
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2433.92
  • ...
Başörtülü Öğretmene Destek Yağıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Diyarbakır`da bir müdür tarafından başörtülü öğretmene yapılan hakarete bir tepki de TESSEP Temsilcisi Batman Hak ve Özgürlükler Platformu`ndan geldi.


Saat:14.30`da yapılan basın açıklamasına Hak ve Özgürlükler Platformuna üye olan Hira-Der, Şefkat Eli Derneği, Köy-Der, Sevgi Der temsilcileri katıldı. Platforma üye olan diğer STK`lar da öğretmene yapılan haksızlığı kınadı.


Öğrencilerinin Gözü Önünde Hakarete Uğradı
Hak ve Özgürlükler Platformu Dönem Sözcüsü Davut Şahin yaptığı açıklamada, bahse konu olayın Diyarbakır Evliya Çelebi İlköğretim Okulunda vuku bulduğunu belirterek, "Kadriye Sevgi Yılmaz adında bir öğretmen hanımefendi, normal hayatında örtülü olduğu halde, sistemin yetiştirdiği eğitimcilerin baskısından dolayı görevine iki gün öncesine kadar perukla giderken, artık başörtüsüyle gitmeye karar vermiştir. Ancak, Okul Müdürü Zeynelabidin Demir, hem yetkisini hem de haddini aşarak barbarca bir tavırla, öğrencilerin gözü önünde öğretmen hanımefendiyi çekiştirerek okuldan atmış ve `sen cumhuriyet kadını değilsin, bu şekilde okula giremezsin` demiş. İnsanlıktan nasipsiz bu müdür müsveddesi, aslında o hanım efendinin şahsında bütün eğitimcilere, hatta bütün insanlara hakaret etmiş olmuyor mu? Başımızda bu tür idareciler varken, haktan, hukuktan, adaletten söz edilebilir mi?" dedi.


Hükümet Eserlerine Bakıp Sevinsin
"Başörtüsü namus borcumuzdur" diyen hükümete seslenen Şahin, "Hükümet yetkililerinin kulakları çınlasın, yayımladıkları son kılık kıyafet yönetmeliğinin yansıması bu şekilde tezahür etmeye başladı. Eserlerine bakıp sevinsinler, sayelerinde bir öğretmen hanımefendi başı örtülü olduğundan dolayı idarecisi tarafından hakarete uğradı, yaka paça okuldan atıldı. Başörtüsü namus borcumuzdur dediler baksınlar başörtülülere ne hakaretler yapılıyor. Bu müdürü taltif edip, bakanlığa falan yükseltirler artık. Bizim nezdimizde ise bu müdür, bir despottur, cezalandırılması gereken bir suçludur" şeklinde konuştu.

Hak ve Özgürlükler Platformu olarak öğretmenin mübarek başörtüsü davasını desteklediklerini söyleyen Şahin, "Öğretmen hanımefendiye de diyoruz ki, izzetli tavrınızda sebat edin Allah`u Teala mükafatınızı fazlasıyla verecektir inşallah. Allah`u Teâlâ`dan size ve şahsınızda tüm başörtüsü mağdurlarına sabır ve mükâfat diliyoruz. Suçlu müdüre de diyoruz ki, Allah`ın gazabına ne kadar da dayanıklısın" ifadelerini kullandı.


Şahin, başörtüsü yasağı zulmü devam ettikçe, karma eğitim çarpıklığı ve yanlışlığında ısrar edildikçe bu hususlardan kaynaklı her haksızlık ve cürümden mevcut hükümetin sorumlu olduğunu dile getirdi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir