• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hollanda'da toplu iftar ve namazlar yasaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hollanda hükümetinin koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 Haziran'a kadar tüm toplantı ve etkinlikleri iptal etmesi, ülkedeki Müslümanların Ramazan ayı kutlamalarını da etkileyecek.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Hollanda hükümet Pazartesi günü, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 3'ten fazla kişinin bir araya gelmesini ve birbirlerine 1,5 metreden fazla yaklaşmalarını yasakladı. Bu kurala uymayan kişilere 400 euro, şirketlere de 4 bin euro para cezası verilecek.

TOPLU İFTAR VE NAMAZ YASAKLANDI

Hollanda Televizyonu’na (NOS) göre, bu önlemler nedeniyle 23 Nisan gecesi başlayacak olan Ramazan ayı etkinliklerine de sınırlamalar getirilecek. Ülkedeki cami ve diğer ibadethaneler, toplanma yasağı çerçevesinde 1 Haziran'a kadar kapalı olacağı için teravih ve 24 Mayıs’taki bayram namazı kılınamayacak.

MÜSLÜMANLAR HAYAL KIRIKLIĞI YAŞANDI

Hollanda’daki Müslümanların bayram ziyaretleri ve toplu iftar yemekleri de toplanma yasağı nedeniyle bu yıl gerçekleştirilemeyecek. Hollanda'daki Müslümanlar, sosyal medya üzerinden bu duruma ilişkin hayal kırıklıklarını dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir