• DOLAR 32.567
  • EURO 34.946
  • ALTIN 2429.1
  • ...
Yahudiler Davud Peygamber Camii`ne Saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İşgal altındaki Kudüs kentinde fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa`nın güney batısında bulunan Alu`d-Dücani mahallesindeki tarihi Davud Peygamber Camii`ne bir hafta içinde ikinci kez saldırdı.

Fanatik Yahudiler, caminin üç cephesindeki Osmanlı döneminden kalma 17. yüzyıla ait mermerleri ve seramikleri tahrip etti. Siyonist işgal yönetimi daha önce tarihi camiye el koymuş ve birinci katını sinagoga dönüştürmüştü.

Tarihi camiye düzenlenen saldırı Müslümanlara ait kutsal değerlerle ilgili çevrelerde öfkeyle karşılanırken, fanatik Yahudilerin camiye saldırısının ilk olmadığı bildirildi.

Bu arada, El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi`nden bir heyet fanatik Yahudilerin verdiği zararı yerinde görmek ve belgelendirmek için tarihi camiye gitti ve görgü tanıklarının saldırıyla ilgili anlattıklarını dinledi.

Görgü tanıkları, fanatik Yahudilerin gece karanlığından yararlanarak tarihi camiye saldırdıklarını ve camiye büyük hasar verdiklerini söyledi.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi Başkanı Zeki Muhammed İğbariyye, tarihi Davud Peygamber Camii`ne düzenlenen korkakça saldırının Kudüs`teki İslami eserlere yönelik saldırılar zincirinin bir halkası olduğunu belirtti.

Camiden sökülen mermerlerin ve seramiklerin Osmanlı dönemine ait olduğuna işaret eden İğbariyye, caminin asıl sahiplerine geri iade edilmesini istedi.

 

FEM

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir