• DOLAR 32.536
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2493.286
  • ...
SON DAKİKA
Diyarbakır'da farkındalık çalışması başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Corona virüsün önüne geçmek için kampanya başlattıklarını belirten Dernek Başkanı Yahya Öger, “Bu hastalığın Dünyaya ve bütün insanlık âlemine faturası ağır olacaktır. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da yetkililerin almış olduğu tedbirler takdire şayandır. Ancak bu salgının uzun süreli olacağı Dünya Sağlık Örgütü tarafından teyit edilmiştir. Önlemlerin halktan karşılık bulması en büyük temennimizdir." dedi.

“Diyarbakır Evde Kal” kampanyası başlatarak bu virüsün Diyarbakır'da yayılmasının yavaşlatılmasını hedeflediklerini belirten Öger, “Bu şekilde Diyarbakır'daki hastanelerimiz ve sağlık çalışanlarımız üzerindeki yükü azaltarak hastalığa yakalanan vatandaşlarımıza daha iyi bir sağlık hizmeti sağlamanın önünü açabiliriz. Diyarbakır'da özellikle tekstil, kimya ve medikal alanlarında çalışan firmalarımız, sağlık çalışanlarımıza yönelik koruyucu sıvı geçirmez önlük, eldiven, gözlük, dezenfektan, maske üretimi için Diyarbakır'da ve Diyarbakırlı firmalara, iş adamlarına odalara, meslek kuruluşlarına çağrıda bulunarak ikinci bir kampanya başlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bugün birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğimiz gündür"

Virüsün Diyarbakır'a yayılmasını engellemek için firmaların bir günlük üretimlerinin Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü üzerinden hastanelere dağıtılmasını ve artan maske ve dezenfektanları ise Sosyal Hizmetler Müdürlüğü üzerinden alt gelir gruplarına ulaştırılması için destekte bulunmalarını istediğini belirten Öger, şöyle konuştu:

"Kolonya üreticisi firmalarımıza, diğer firmalarımıza ham madde konusunda desteklenerek üreticisi firmalarımızın bir günlük üretimlerini alt gelir grubuna dağıtılması konusunda bir çözüm bulunması için iş adamlarımıza ve firmalarımıza çağrıda bulunuyoruz. Bugün her türlü siyasi ve ideolojik yorumu bir tarafa bırakıp birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğimiz gündür.  Sizlerin bir günlük katkısını Diyarbakır unutmayacak ve bunun karşılığını kat ve kat size kazandıracaktır. Çünkü Diyarbakır halkı yapılan iyiliği hiçbir zaman unutmaz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir