• DOLAR 32.662
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2495.547
  • ...
TİM Başkanı Gülle: Bugüne kadar ihracatımız için ürettik, şimdi sağlığımız için üretiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TİM, milli ve yerli üretimle, sağlık çalışanları başta olmak üzere Türkiye genelinde maske ve dezenfektan ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

"Bugüne kadar ihracatımız için ürettik. Şimdi sağlığımız için üretiyoruz." sloganıyla başlayan üretim kapsamında; 1 milyon adet tıbbi maske ve 100 bin litre dezenfektan üretilecek.

TİM Başkanı İsmail Gülle, “Tüm iş dünyasının iyi niyetle, parça parça emek sarf ettiği bu süreçte, TİM olarak, bu mücadeleyi bir seferberliğe dönüştürecek şekilde koordine ediyoruz. Ülkemizin birçok büyük hazır giyim, kimya, tekstil firmaları ile birlikte sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için, mevcutta yaşanan maske ve dezenfektanların tedarik sıkıntısını aşmak adına bir milli ve yerli Üretim Seferberliği başlatıyor, üretim çarklarımızı Türkiye için çeviriyoruz. Hedefimiz günlük 1 milyon maske üretimi ile başlayıp, aylık 40 milyon adet maske üretimi kapasitesine ulaşmaktır. TİM olarak, bugüne kadar ihracatımız için ürettik, şimdi sağlığımız için üretiyoruz." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir