• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Romanya’daki Tuhaf Etkinlik Bizde Olsaydı !?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yusuf Can – Haber Yorum

Sahih ve mutedil İSLAM DİNİ , insanlığa hem fıtri hem de evrensel doğruları sunarken ne yazık ki tahrife uğrayan Hristiyanlık ( ve Musevilik) insanlara birbirinden garip şeyler sunabiliyorlar.

Bunlardan birine daha  Kovid 19 virüsü vesilesi ile şahid olduk. Basına düşen habere göre :

“KUTSAL SU İLE KUTSANDILAR
Romanyalılar, bir din görevlisi tarafından koronavirüse karşı kutsal su ile kutsandı.

AYNI KAŞIKTAN KUTSAL SU İÇTİLER
Türkiye dahil birçok ülkede, virüsün yayılımını önlemek adına sokağa çıkma yasakları uygulanırken, Romanyalıların kalabalık halde dini bir etkinliğe katılmalarının yanında, din görevlisinin aynı kaşıkla kalabalığa kutsal su içirmesi dikkatlerden kaçmadı.”

Bu tür vakıalar her yeerde ortaya çıkabiliyor. Ancak burada asıl dikkat çekici olan nokta;

 Her fırsatta İslam’la,( olmadı bazı duyarsız veya şuursuz Müslümanların bazı davranışlarından yola çıkarak hem İslam’la hem de)Müslümanlarla alay eden,hakaret eden “Bu kafayla işimiz zor, asıl mücadele edilmesi gereken işte bu kafa, örümcek kafalılar, çağdışı kalmışlar…” Gibi onlarca yaftayla inançlı insanlara hakaret etmeyi maharet zannedenlerin Romanya’daki bu vahim etkinliğe ses çıkarmamalarıdır.

Kısa bir süre önce yine Hindistan’da bazı Hindu’ların koronadan korunmak için “kutsal gördükleri “İnek idrarı içme” töreni düzenledikleri görülmüştü. Kendilerini çağdaş-medeni-modern vs. addedenlerin bu törene de sessiz kaldıkları görülmüştü.

Konu İslam’a ve Müslümanlara gelince her şeyin bir anda değiştiği ve bu zevatın bir anda “İslam’a karşı medeniyet ve aydınlık savaşçıları” kesildikleri görülür.

Sanki İslam’ı iyice okumuşlar da bazı Müslümanların yaptığı her şeyin İslam’dan olduğunu gösterir şekilde yorum yapıyorlar.

Tarih boyunca nice İslam düşmanı İslam’da bir uyumsuzluk, bir hata bulurum umuduyla İslamı araştırırken Müslüman olmuş, İslam’a hizmet eder hale gelmiş.

Türkiye’deki İslam Karşıtlarının da bazı Müslümanlardan ziyade İslam’ı araştırmalarını tavsiye ederiz, olur ki hakikatle yüzleşir dünya ve ahiret hayatları anlam kazanır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir