• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
2 Ton Akivadese El Konuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, yurt dışına ihraç edilecek Akivadeslerin sevkiyatını denetim için Bergama - Ovacık Trafik Kontrol İstasyonu`nda görevli ekiplerle çalışma başlattı.

 

Ekipler, akivades sevkiyatı yapan araçları tek tek kontrol ederek, gerekli izinlerinin ve belgelerinin olup olmadığına baktı. Sevk için gereken `Menşei, Nakil ve Veteriner Sağlık Sertifikası` almayan araçların yola devam etmesine izin verilmezken, taşıdıkları ürünlere ise el konuldu.

 

El konulduğu sırada hala canlı olduğu belirlenen yaklaşık 2 ton Akivades, ekipler tarafından doğal ortamına bırakılmak üzere İzmir`e getirildi. İl Müdürlüğü`nün teknesi `Yalı Çapkını` ile birlikte İzmir Körfezi`ne açılan ekipler, değeri toplam 40 bin TL olan ürünü suya bıraktı.

 

Yurtiçinde pek tüketilmediği için denizlerden toplanan Akivades`in tamamına yakını özellikler Fransa, İtalya, İspanya ve Yunanistan`a ihraç ediliyor. Ayrıca, bu ürünün ekonomik getirisi ise oldukça yüksek. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir