• DOLAR 32.493
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2496.157
  • ...
İki Başlıkta Mutabakat Sağlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MHP Konya Milletvekili Faruk Bal başkanlığında toplanan 2 No`lu Yazım Komisyonu, " Yasama Sorumsuzluğu ve Dokunulmazlığı" maddesini müzakere etti ve mutabakatla bir karara vardı.

Buna göre, milletvekili hakkında seçiminden önce veya sonra verilmiş bir ceza hükmünün yerine getirilmesi milletvekilliğinin sona ermesine bırakılacak. Ancak bu durum, milletvekili seçilmeye engel bir suçtan dolayı kesin hüküm giymiş olanlar için uygulanamayacak.

Milletvekilinin yeniden seçilmesi halinde ise hakkında soruşturma ve kovuşturma ancak Meclisin dokunulmazlığını kaldırması halinde yapılabilecek.

Ayrıca milletvekilliği süresince bu suçlar için zaman aşımı işlemeyecek.

Yine uzlaşılan maddeye göre, Meclis`te grubu bulunan siyasi parti gruplarınca yasama dokunulmazlığı ile ilgili görüşme yapılamayacak ve bu yönde karar alınamayacak.

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen başkanlığında toplanan 1 No`lu Yazım Komisyonu ise Temel Hak ve Özgürlükler başlığında ele alınan ve mutabakata varılamayan bölümleri görüştü.

Komisyonda " Kişi hürriyeti ve güvenliği" maddesi üzerinde partilerin çekincelerinin kaldırması üzerine tam mutabakata varıldı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir