• DOLAR 32.34
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.248
  • ...
İnternette koronavirüs tehdidi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

İsviçre'nin telekomünikasyon operatörü ve internet servis sağlayıcısı Swisscom yeni koronavirüsün (SARS-Cov-2) neden olduğu kriz nedeniyle internette yaşanan yüklenmenin olası etkileri konusunda uyardı. Firmanın herkes evden çalıştığı veya internet üzerinde dizi ve film izlediği için yaşanan aşırı yüklenme uyarısının ardından, İsviçre hükümeti böyle devam ederse Netflix gibi internet üzerinden gerçek zamanlı veri akışı sağlayan sitelerin kapatılabileceğini belirtti.

Avrupa Birliği genelinde de internetin bu aşırı kullanımı kaldıramayabileceği endişesi büyüyor. AB Komisyonu İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton, sektörün önde gelen firmalarına geniş bant kullanımında tasarruf sağlanması için neler yapılabileceği üzerine kafa yorma çağrısı yaptı. Dünyanın önde gelen internet değişim noktası operatörü DE-CIX bir hafta içinde veri trafiğinde yüzde on oranında artış kaydedildiğini belirtti.

DE-CIX CEO'su Harald Summa "Bu 9,1 terabit internette şu anda kaydettiğimiz zirve yüklenme.Ancak şu anda 41 terabitle bağlıyız. Yani daha büyük bir hareket alanı var. Altyapımızı zorlarsak 148 terabit yani şu anda kullandığımızın kat be kat fazlasını hizmete geçirme imkanımız var " diye konuştu.

Kaynak, dw

Bu haberler de ilginizi çekebilir