• DOLAR 32.548
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2425.489
  • ...
Yasaklı Kitap Kalmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
``3. Yargı Paketi``ndeki düzenleme doğrultusunda, 31 Aralık 2011`e kadar, Ankara mahkemeleri veya Bakanlar Kurulu kararıyla hakkında toplatma, yasaklama, dağıtım ve satışın engellenmesi kararı bulunan 453 kitap ile 645 gazete, dergi, broşür ve pankart hakkındaki yasak kalktı.

TMK`nın 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği`nin aralarında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan`ın 3 kitabının da bulunduğu 13 yasaklı kitabın, ``yasağının devamı`` talebi hakimlikçe reddedildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü`nün, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu`na gönderdiği listede yasaklı 453 kitap ile 645 gazete, dergi, broşür ve pankart bulunuyordu.

-Öcalan`ın kitapları da serbest-

Kitapları inceleyen TMK 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Bayyurt`un, aralarında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan`ın 3 kitabının da bulunduğu 13 kitap hakkında ``yasak kararının devamı`` isteği, TMK`nın 10. maddesiyle görevli 3 Nolu Hakim Halil İbrahim Kütük tarafından reddedildi.

Ret kararının, Basın Kanunu`nun ``el koyma, dağıtım ve satış yasağı``nı düzenleyen 25. maddesi doğrultusunda, ``usul eksikliğinden`` verildiği öğrenildi.

Böylece, Ankara mahkemeleri veya Bakanlar Kurulu kararıyla hakkında toplatma, yasaklama, dağıtım ve satışın engellenmesi kararı bulunan 453 kitap ile 645 gazete, dergi, broşür ve pankart hakkındaki yasak kalktı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir