• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Eğitim için İrlanda'da olan öğrencilerden 305'i Sivas'a getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, öğrencilerin 14 gün boyunca tedbir amaçlı misafir edileceği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Dünyada yayılmaya başladığı ilk günden itibaren Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere İçişleri ve ilgili tüm bakanlıkların bilimin gerektirdiği öngörülerle tedbir aldığı Koronavirüse (Kovid-19) karşı ilimizde önemli bir misyon üstlenecek.

Geçtiğimiz günlerde yurt dışından gelen 11 bin 269 vatandaş, 23 İlde Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında misafir edilirken; gelinen süreçte de Erasmus veya diğer sebeplerle çeşitli ülkelerde eğitim gören öğrenciler, Türkiye'nin tahsis ettiği özel uçakla ülkemize gelecek. Virüse karşı yoğun tedbirlerin alındığı öğrencilere Tekirdağ, Sakarya ve Samsun'un ardından Sivas'taki yurtlar 14 gün boyunca ev sahipliği yapacak.

İlimizde konaklayacak olan öğrenciler İskoçya'nın başkenti Edinburgh ve İrlanda'nın başkenti Dublin'den gelecek. Yaklaşık 450 öğrencinin 14 gün boyunca tedbir amaçlı misafir edileceği öğrenciler Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Binali Yıldırım Kampüsü yerleşkesinde yer alan yurtlarda gözlem altında tutulacak. 14 gün süresince takip edilecek ve muayeneleri gerçekleştirilecek olan öğrenciler toplumdan izole edilerek Koronavirüs belirtileri görülmediği takdirde evlerine gönderilecek. Bireysel, kurumsal ve toplumsal olarak hepimize önemli görevler düşmektedir. Unutmayalım ki sorumluluk büyük, tedbirler ise çok basittir. Rabbim hem milletimizi hem de bütün insanlığı tez zamanda selamete çıkarsın." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir