• DOLAR 32.449
  • EURO 34.471
  • ALTIN 2489.27
  • ...
Selam-Der 2012 Yılı Yardım Faaliyetlerini Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş Selam İlim Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Muş Selam-Der) 2012 yılı yardım faaliyetlerini açıkladı.
 
2009 yılında kurulan ve kısa sürede birçok etkinlik ve yardım faaliyetlerinde bulunan Muş Selam-Der, yardım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 2012 yılı yardım faaliyetleri hakkında bilgi veren Dernek Başkan yardımcısı Mehmet Güler, "Allah`a şükürler olsun ki, Derneğimizi kurduğumuz yıldan beri her geçen yıl yardım faaliyetlerimizi biraz daha geniş ve kapsamlı bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Geçen yıllara kıyasla 2012 yılında yaptığımız yardım faaliyetlerimizi değerlendirdiğimizde, çok önemli bir noktaya geldiğimizi görüyoruz``dedi.
 
Çalışmalarını daha kapsamlı ve daha düzenli yaptıklarını ve güzel neticeler aldıklarını, Muş`un toplam 12 mahallesi ve onlarca köyüne yardım ulaştırdıklarını belirten Güler, yardım faaliyetlerini şu şekilde açıkladı: "Yardım çalışmalarımız sadece bir zamanla sınırlı değildir. Biz Ocak ayında 35 aileye, Mart ayında 21, Nisan ayında 6, Mayıs ayında 15, Haziran ayında 4, Ağustos ayında 253, Eylül ayında 19, Ekim ayında 91, Kasım ayında 18 ve Aralık ayında ise 29 aileye ulaştık."
 
Toplamda 491 aileye yaklaşık olarak nakdi değeri 39.679,25 TL tutarında yardım ulaştırdıklarını söyleyen Güler, yapılan yardım çalışmalarını, ağırlıklı olarak dul ve yetim aileler üzerinde yoğunlaştırdıklarını söyledi. Mehmet Güler, bu hizmetlerin sadece Allah`ın rızası için yapıldığını ve bu topluma karşı camia olarak sorumluluklarının gereğini yerine getirme bilinci ile yaptıklarını belirtti.
 
Muş`ta birçok zengin aile olduğunu ve bu ailelerin özellikle yardımlarını gelişi güzel bir şekilde dağıttıklarından yakınan Güler, şöyle devam etti: "Allah`a hamdolsun ki Muş`umuzda muhtaç ailelerin ellerinden tutabilecek bir çok varlıklı hayırsever kardeşlerimiz var. Fakat Bununla beraber muzdarip olduğumuz bir nokta vardır ki, maalesef zaman zaman halkımız tarafından yapılan yardımların rastgele dağıtıldığına şahit oluyoruz. Bizim bu hayırsever kardeşlerimizden temennimiz, bu yardımları yapmak istedikleri zaman, bu hayırlı çalışmaları yapan sivil Toplum Kuruluşlarıyla irtibat haline girmeleridir. Koordineli bir şekilde beraber çalıştığımız takdirde daha düzenli çalışacağımıza ve daha güzel sonuçlar alabileceğimize inanıyorum."
 
Türkiye ortalamasına bakıldığında kişi başına düşen milli gelir ortalamasının 15.137 dolar olduğunu, ancak Muş`un Milli gelirde yıllık ortalamasının sadece 2.743 dolar gibi kıyaslanmayacak derecede düşük olduğunu ve arada büyük bir uçurum olduğunu kaydeden Güler; milli gelirde 81 vilayet içinde sondan 2. il olduklarını ve bu istatistiki verilerin de gösterdiği gibi Muşta yoksulluk oranının çok yüksek olduğunu söyledi.
 
Son olarak bu çalışmalarda emeği geçen tüm Muşlu hayırsever ve dernek çalışanlarına teşekkür eden Mehmet Güler; önümüzdeki yıllarda Muşlu hayırseverlerin de desteğiyle bu rakamları daha da arttırmak istediklerini belirtti. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir