• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Gaziantep’teki tüm camilerde Corona virüs salgınına karşı dua okundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgınının Türkiye'de de başlamasıyla salgının yayılmaması için ülke genelinde çeşitli önlemler alınmaya başlandı. Alınan önlemler kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Corona virüs salgınına karşı camilerde cemaatle namaz kılınmasına geçici bir süreliğine ara vermiş, Cuma namazında da camilerin kapalı olmasını kararlaştırmıştı.

Salgın nedeniyle ölüm ve vakaların artmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Corona virüs salgınının bir an önce son bulması ve hastaların şifaya kavuşmaları niyazıyla tüm camilerden dua seslerinin yükseleceğini açıklamıştı.

Bu kararın ardından Gaziantep’teki tüm camilerde yatsı ezanının ardından minarelerden dua sesleri yükselirken, yoldan geçen vatandaşlar da yapılan duaya “âmin” diyerek karşılık verdi.

Camilerden Corona virüs salgınının bir an önce son bulması ve hastaların da şifaya kavuşmaları için dua yapılmasını olumlu bulan vatandaşlar, çok zor bir süreçten geçildiğini ve bu süreçte duaya çok ihtiyaç olunduğunu söyledi.

Tüm insanlığın zor bir süreçten geçtiğini belirten Ali Özcan, bu süreçte tedbir almakla birlikte dua ve ibadetlere daha çok önem verilmesi gerektiğini belirtti.

“Rabbimiz inşallah duamıza icabet edecektir”

Diyanet İşleri Başkanlığının yatsı namazından sonra camilerde yeni tip Corona virüs salgınının bir an önce son bulması için dua ettirmesinin olumlu ve yerinde bulduğunu belirten Özcan, “Çünkü eğer ki başımıza herhangi bir bela ve musibet gelmişse, ancak Allah'a (Celle Celaluhu) dua ederek başımıza gelen bu musibet ve belaları başımızdan def edebiliriz. Bu musibetin ve belanın başımızdan gitmesi için Allah'a (Celle Celaluhu) bol bol dua edersek, Rabbimiz inşallah duamıza icabet edecektir. O, bizim Rabbimiz, böyle inanıyoruz. İnşallah Corona virüsü az bir zayiatla atlatacağımıza inanıyorum.” dedi.

“Evlerimizde namazlarımızı cemaatle kılalım”

Sağlık çalışanlarına da alkış ve ıslık yerine dualarla destek verilmesi gerektiğini belirten Özcan, şunları söyledi:

“Dualarımızda sağlık çalışanlarına dua edelim.  Allah (Celle Celaluhu) sağlık çalışanlarına güç ve kuvvet versin. Şu an camilerimizde namaz kılınmaya ara verildi. Geçtiğimiz cuma namazını kılamadık. Acaba hangi yönde eksiğimiz vardı da Allah (Celle Celaluhu) bizi bu virüs salgını ile imtihan ediyor. Çünkü şu an camilerimizde ibadetlerimizi yapamayacak kadar öyle bir virüsle karşı karşıyayız. Bu süreçte cami ve mescitlerde cemaatle namaz kılınmasına her ne kadar geçici süreliğine kapatılmışsa olsa da evde çocuklarımıza birlikte cemaat olabiliriz. Çocuklarımızla birlikte namazımızı kılabilir, Kur’an-ı Kerim ve dinimizi daha iyi öğrenecek kitaplar okuyabiliriz.”

“Bu süreçte duaya çok ihtiyacımız var”

Salgının kalkması için duaların önemli olduğunu belirten Hasan Kara da “Malumunuz dünya genelinde Corona virüs salgını var. Bu virüs salgını Türkiye'de de görüldü. Camilerde yatsı namazından sonra bu yapılan duaları olumlu bulduk. Çünkü bu süreçte duaya çok ihtiyacımız var. Tabi sağlık çalışanları için de dua edeceğiz. Rabbim onlara güç ve kuvvet versin. Bu durumda onların da işi çok zor. Alkış ve ıslık ile destek yerine dualarımızla onlara destek vermeliyiz. Bu musibetin başımızdan gitmesi için bol bol dua edelim, Rabbimize sığınalım. Rabbim Müslümanların yardımcısı olsun. Temizlik imanın yarsıdır. Bu süreçte temizliği de önem vermeliyiz. Sağlık Bakanlığını kurallarını da dikkate alalım.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir