• DOLAR 32.541
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2430.829
  • ...
Gaziantep’teki Suriyeli doktorlardan Corona virüs ile mücadeleye destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt ile birlikte Gaziantep Valisi Davut Gül’ü makamında ziyaret eden Suriyeli doktorlar, 9 yıldır Türkiye halkının kendilerine türlü yardımı yaptıklarını belirterek, Türkiye’nin Corona virüs ile mücadelesinde, Sağlık Bakanlığı’nın vereceği her türlü görevde hiçbir maddi beklenti olmaksızın gönüllü olarak yer almak istediklerini belirttiler.

Verilen teklife Gül, ilerleyen günlerde ihtiyaç olması halinde kendilerine görev vereceklerini söyledi.

Bu anlamlı günde göstermiş oldukları dayanışma örneği için heyete teşekkür eden Gül, Sağlık Bakanlığı ve sağlık çalışanlarının cansiperane görevini ifa ettiklerini ve bu mücadele kapsamında da kentteki Suriyelileri mevcut hastalıkla ilgili bilgilendirmede yardımcı olabileceklerini belirtti.

Heyette yer alan Doktor Mustafa Lulik, kentte yaşayan yaklaşık 100 Suriyeli doktorun branşının ve iletişim bilgilerinin yazılı olduğu listeyi Gül'e verdi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Lulik, “2011 yılından bu yana Türkiyeli kardeşlerimiz bizlere ellerinden gelen yardımı ve misafirperverliği gösterdiler. Bizler de bu iyiliklerine karşılık olarak Türkiye topraklarında yaşayan tüm insanlara yardım etmek istiyoruz. Corona virüs salgınına karşı Türkiye’deki meslektaşlarımızla bu mücadelede sonuna kadar birlikte olmak istiyoruz. Elimizden gelen ne varsa yapmak istiyoruz. Gaziantep'teki Suriyeli doktorlar olarak, bu konuda sayın valimiz başta olmak üzere Gaziantep Sağlık Müdürlüğümüz ve Sağlık Bakanlığımızın bizlere görev vermesini istiyoruz. Bu görev için de asla maddi ve manevi bir beklentimiz yok.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir