• DOLAR 32.323
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2306.902
  • ...
Öğrenciler EBA'dan istifade ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saat 09.00'da ilk ders için TRT EBA TV’nin 3 kanalı üzerinden ve internet üzerinden yayın başladı. Ağrılı öğrenciler okulda ders almak kadar olmasa da bu sistemden istifade edebildiklerini söylediler.

İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Muhammed Sami Atalay EBA yayını hakkında, "İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencisiyim. Corona virüs nedeni ile okullarımız tedbir amaçlı kapalı olmasından dolayı evde EBA sistemin, yayınından istifade ediyoruz. Okuldaki eğitim gibi olmasa da bizim açığımızı kapatıyor bu sistem." ifadelerini kullandı.

Diğer bir öğrenci Merve Oktan ise, "11. Sınıf öğrencisiyim, evde kalanlar için EBA çok güzel bir sistem oldu buda bizim için çok iyi oldu. Uzaktan eğitim işe yaradı en azından okullar kapalı olduğunda istifade edebiliyoruz." dedi.

Melek Oktan EBA yayınından sonra derslerini tekrar ettiklerini belirtti. 8. Sınıf öğrencisi Oktan, "EBA'dan kendi hocalarımızdan istifade ettiğimiz kadar olmasa da yine de istifade edebiliyoruz. Bu şekilde açığımızı kapatabiliyoruz, televizyonu kapattıktan sonra tekrar yapıyor ve kitap okuyoruz." şeklinde konuştu.

Evde kalmak zorunda olduklarından EBA'dan istifade etmenin kendileri açısından faydalı olduğuna değinen Abdullah Aslan adlı öğrenci ise, "İmam Hatip Ortaokulunda 8. Sınıf öğrencisiyim. Bul salgından dolayı evlerimizde kalıyorduk, evlerimizde kaldığımız sürece derslerimizi çalışamıyorduk doğrusu. Video kaynaklarının çoğu ücretli istifade edemiyorduk, bu sistem bizim için çok iyi oldu. Bir yandan da okulumuza devam edebiliyoruz." diye konuştu.

Ravza Aslan adlı öğrenci, "İmam Hatip Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisiyim. EBA çok iyi oldu hem ailemizle birlikte zaman geçirebiliyoruz ve aynı zamanda çok rahat bir şekilde ders işleyebiliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir