• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Hırsızlar Muhtarlığa Abone Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Konak ilçesine bağlı Selçuk Mahalle muhtarlığına giren hırsız veya hırsızlar iki adet bilgisayar ve kayıtlı 7000 kişinin bilgileriyle kayıplara karıştı.
 
"İki seferdir hırsız giriyor, buraya abone oldular" diyen Mahalle Muhtarı Kasım Yavuz, "devletin malı çalındı, vatandaşların bilgileri kötü ellerde, kamera sistemi için başvurmadığım kapı kalmadı ama dinleyen yok" diyerek yetkililere isyan etti.
 
7 bin vatandaşın bilgilerinin hırsızların elinde olduğunu ama henüz hırsızların yakalanamadığını ifade eden Yavuz, şunları söyledi: "İki yıl içersinde iki seferdir soyuluyoruz. İlk hırsızlık olayı birkaç yıl önce oldu ve hırsızlar bulunmadı. Ben de en azından kamera sistemi kurulursa caydırıcı olur düşüncesi ile yetkililere başvurdum ama kimse ilgilenmedi. Burası neticede devletin yeri, Muhtarlıkta binlerce insanın bilgisi var, belki de o bilgileri kötüye kullanacaklar. Ben bunu düşünürken, neden yetkililer düşünmüyor. Evet, kamera sistemi kurulmadı ve yine hırsız girdi, tam 7000 vatandaşın bilgilerini ve devlete ait olan iki adet bilgisayarı alıp kayıplara karıştılar. Şuanda benim vatandaşımın bütün bilgileri hırsızların elinde eğer istenirse çözülmeyecek olay yoktur, tabi istenirse."
 
Yetkililere isyan eden Selçuk Mahalle Muhtarı Kasım Yavuz, "Ben Kıbrıs gazisiyim, bu işi yani Muhtarlığı sırf hizmet olsun diye yapıyorum" diyerek şunları söyledi: "Bu iş hizmet bilinci ile olmazsa gerçekten yapılmaz ben zamla birlikte 420 lira maaş alıyorum fakat Muhtarlığın bütün masraflarını da ben karşılıyorum. Belki şaşıracaksınız ama devletin bir kurumu olan bu muhtarlığın elektrik, su, telefon, internet gibi giderlerini de ben cebimden veriyorum. Artık canıma tak etti çünkü yetiştiremiyorum. Vatandaşın gelip burada içtiği çayları ise saymıyorum. Soruyorum size Kaymakamlıkta veya Valilikte ya da her hangi bir Devlet kurumunda giderleri memurlar mı karşılıyor? Burası da devletin bir kurumu, neden buranın masraflarına belediye kaynak çıkarmıyor? Aldığım 420 lira masraflara yetmiyor artı gazilik maaşımdan da ekleme yapıyorum, buna bir çözüm bulsunlar."
 
Yavuz son olarak, kesinlikle bu işin peşini bırakmayacağını, hırsızların ortaya çıkarılması için elinden gelen her şeyi yapacağını, gerekirse Ankara`ya gideceğini ve işi Başbakana kadar götüreceğini söyledi. (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir