• DOLAR 32.432
  • EURO 34.468
  • ALTIN 2486.8
  • ...
Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı, başörtülülerin ülkenin asli unsuru olduğuna vurgu yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından bugün başlanan uzaktan eğitim ilk dersinin başörtülü bir öğretmen tarafından verilmesinin başörtülü düşmanlarını rahatsız ettiğini belirten Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, bunun "facia" olarak lanse edilmesine tepki gösterdi.

"Can Ataklı gibi düşünen başörtüsü düşmanları bu görüntülerden son derece rahatsız olmuşlar"

Bugün itibari ile Millî Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitime başlandığını belirten Engin, "EBA kanalı üzerinden öğrenciler ders başı yaptı. İlk ders bir başörtülü öğretmenimiz tarafından anlatıldı. Başörtüsünü bir türlü içlerine sindiremeyen gazeteci Can Ataklı ve onun gibi düşünen başörtüsü düşmanları bu görüntülerden son derece rahatsız olmuşlar ki bu rahatsızlıklarını izleyicileri ile paylaşmaktan da geri kalmadılar. Can Ataklı, Başörtülü bir öğretmenin EBA kanalından ders anlatmasının 'facia' olduğunu dile getirdi. Bu ülkede başörtülü, başı açık herkes kardeştir, akrabalar arasında başörtülü olan da başı açık olan da vardır." diye tepki gösterdi.

Başörtülü bir öğretmenin çıkıp dersini anlatması kadar doğal bir durumun olmadığını ifade eden Engin, "Kaldı ki Hıristiyan veya başka dinlere mensup ülkelerde de başörtülü öğretmenler, doktorlar, mühendisler vs başörtülüleri ile mesleklerini icra etmektedir. Bu en temel insan hakkıdır. Bir gazeteci olarak yıllardır başörtülü kardeşlerimize uygulanan kamu yasağının ne denli bir insan hakkı ihlali olduğunu belirtmesi gereken Can Ataklı, adeta krize girmiş bir şekilde bunun insan hakları ile ilgili bir durum olmadığını söylüyor. Peki ne ile ilgili bir durumdur sayın Ataklı? diye sordu.

"Bir an önce hazımsızlığınızdan kurtulmanız kendiniz ve toplum sağlığı açısından son derece önemli"

Birilerinin hala başörtülülerin üniversiteye gitmesinden ve bir meslek sahibi olmasından son derece rahatsız olduklarına dikkat çeken Engin, "Öğrenciler başörtülü öğretmeni görüp örnek alırsa ne olacakmış. Hayatlarında hiç başörtülü öğretmen görmeyen öğrenciler varmış. Sayın Ataklı, siz nerede yaşıyorsunuz. Bilmiyorsanız hatırlatalım. Burası Türkiye, nüfusunun kahir ekseriyeti Müslüman olan bir ülke. Siz hiç merak etmeyin öğrencilerimiz başörtülü annesini de başı açık ablasını da başı açık öğretmenine de başörtülü doktorunu da gayet normal karşılıyor. Olması gereken de budur. Sizin gibi onun başörtü ile bir derdi yok. Bu toplumun başörtü sorunu yok. Başörtüsünden rahatsız olan ve hazımsızlık çeken sizsiniz. Bir an önce bu hazımsızlığınızdan kurtulmanız kendi sağlığınız ve toplum sağlığı açısından son derece önemlidir. Bu toplumu ayrıştırmaya, birlik ve beraberliğimizi bozucu açıklamalar yapmaya kesinlikle hakkınız yok." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir