• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Gaziantep’te 7 bin aileye bin TL para desteği verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi, Corona virüs ile mücadele kapmasında ilçedeki dar gelirli 7 bin aileye bin TL nakit yardımı yapılacağını ve esnafa kira yardımında bulunulacağını açıkladı.

Sosyal mesafe kuralına riayet edilerek birer koltuk boşluk bırakılan meclis toplantısı, Şahinbey Nikâh Salonu’nda yapıldı. Meclise Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlık yaptı.

Meclis toplantısında tek gündem maddesi ile gündeme gelen Şahinbey Belediyesi tarafından alınan tedbirler ve yardımlar, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Corona virüsü gündemiyle toplanan Şahinbey Belediye Meclisi toplantısında, Şahinbey Belediyesi'nin sosyal marketinden yardım alan 7 bin aileye bin TL yardımda bulunma kararı alındı.

Toplantıda konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Corona virüsü nedeniyle meclisi toplantıya çağırdıklarını belirtti.

“7 bin ailemize bin TL nakdi yardım yapacağız”

Corona virüsü ile mücadele kapmasında ilçedeki dar gelirli 7 bin aileye bin TL nakit yardımı yapılacağını açıklayan Tahmazoğlu, herkese sabun ve temizlik malzemesi dağıtacaklarını kaydetti. Tahmazoğlu, sosyal marketlerden de gıda yardımı alamayanlara gıda desteği verilmesi için çalışmalarının olduğunu söyledi.

Öğrencilere yönelik kitaplar hazırladıklarını ifade eden Tahmazoğlu, 60 bin soru bankalarını okullar aracılığıyla öğrencilere ulaştıracaklarını dile getirdi.

Mayıs ayında alınması beklenen taksiti 6 ay ertelediklerini kaydeden Tahmazoğlu, fenni muayene ücretlerinde yüzde 50 oranında indirim yapacaklarını vurguladı.

Esnafa kira desteği verileceğini de sözlerine ekleyen Tahmazoğlu, kapalı olan iş yerlerinden kapanma kararı itibariyle geçen süreçte kira alınmayacağını kaydetti.(İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir