• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
Çin neden yalan söylemesin ki?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YUSUF CAN -HABER YORUM

Son bir haftadır  Çin, bu virüsün etkisini önce yitirmesi sonra vakıa sayısının tamamen sıfırlanması  üzerine başta devlet başkanı Şi Çiping olmak üzere üst üste Zafer Açıklamaları sayılabilecek söylemlerle sahneye çıkmaya başladılar.

Çin’deki vakıaların sayısı azalmaya başladığı gibi Çin yönetimi hiç vakit kaybetmeden başta İtalya olmak üzere birçok ülkeye  sağlık personeli veya test kiti göndererek öne çıkmaya, kaybettiği “Güveni” yeniden kazanmaya çabaladı.

İlginçtir Küresel Basının büyük bir kısmı da Çin’in bu girişimlerine dünden hazırlarmış gibi hemen PR(Halkla İlişkiler) denilebilecek propaganda yarışına giriverdiler.

Tabii bunu habercilik namına yapmış olsalar bir sıkıntı yok denilir de, yapılan sadece Çin’i övmekle alakalı habercilik olunca insanın aklına bazı sorular takılıyor;

-Bu virüs (Covid 19) Çin’de ortaya çıkmadı mı?

-Çin bu virüsün yayılma hızı konusunda tüm dünyayı aldatmadı mı?

- ABD Başkanı Trump ve ekibinin her defasında “Çin Virüsü” demelerine karşı Çin yönetiminin ısrarla bu ifadeye karşı çıkmaları ne anlama geliyor?

-İlk başlarda Çin, bu virüs sebebiyle yüz milyarlarca dolar zarara uğramış ve bundan yola çıkan birçok kişi  bu virüsün ABD işi olma ihtimalini yüksek görmüştü. Ancak Çin’in beklenmeyen hızlı toparlanışı ve akabinde Dünyaya tıp dersi vermeye başlamasıyla birlikte her şey tersine dönmeye başladı.Çin bu işin ABD askerleri vasıtasıyla getirildiğini iddia ederken ABD’li liderler bu virüse “Çin Virüsü” demeyi sürdürdüler. Şimdi işin içinden kim nasıl çıkacak? Bu işin bir sorumlusu olduğu iddiası var. Virüs kimin eseri, Çin bunca  manevrayı neden yapıyor?

-Çin, bu akıl oyununu oynayıp yönetebilecek bir potansiyele sahip mi? Çin bu akla sahip değilse bu akıl kimin, kim idare ediyor?

-Çin iyice toparlanıp yeniden güven kazandığında yeniden “Ekonomik Güç” olarak dünyada hegemonyasını oluşturmaya mı başlayacak?

-ABD ve Avrupa bu salgından ne kadar hasar görecekler? Çin’e karşı  bir dirençleri kalacak mı? Malum İtalya ve İspanya şimdiden havlu atmışa benziyorlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir