• DOLAR 32.528
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2490.428
  • ...
Korona yasağına uymayanlara hangi cezalar verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümet koronavirüs ile mücadele adına yasaklar listesi yayınlasa da bu yasaklara uyulmadığı gözlemleniyor. Yasakların daha caydırıcı olması için para cezaları verilecek.

İşte her şeye rağmen yasaklara uymayanlara kesilecek cezalar:

Piknikçilere ceza!

Salgınla mücadele adına “park ve mesire alanlarında piknik ve mangal  yapılması  yasaklandı”

Bu yasağa uymayanlar önce  Zabıta tarafından uyarılacak… Uyarıya rağmen suç işlenirse  Kabahatler Kanununa göre, 387 TL para cezası uygulanacak.

Evden çıkmayın!

Hastalığın hedef yaş grubu olan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan kişilerin evlerinden dışarı çıkmaları sınırlandırıldı. Amaç can kaybını en az seviyede tutmak ama buna rağmen bu yasağa uymayan yaşlılara 3 bin 150 TL para cezası uygulanacak.

Asker uğurlama!

Bilindiği üzere koronavirüsle mücadele adına “Asker uğurlama törenleri” de yasaklandı.

Uyarılara rağmen yasaklara uymayanlara Hıfzıssıhha Kanunu 282. maddesine göre 3 bin 150 TL para cezası ya da Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesine göre 392 TL para cezası uygulanacak.

 Güzellik salonuna da ceza var

İnsanların toplu olarak bir araya geldiği “tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri, sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek.” Bu düzenlemeye muhalefet edip müşterilerine oturma alanı açan işyerlerine de 387 lira ceza kesilecek.

Ayrıca “Berber, güzellik salonu ve kuaförlerin faaliyetleri de durdurulmuştu. Bu gibi yerlerin açık olması durumunda 387 lira ceza kesilecek…

Şunlara da cezalar var

Cuma namazı için camiye girmekte ısrar etmek,

At yarışı düzenlemek,

At yarışı bayiilerini açık tutmak,

Tiyatro, sinema, konser salonu, düğün salonu, içkili lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile kafe, internet kafe,oyun salonları, kapalı çocuk oyun alanları, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, gibi insnaların birarada olduğu mekanları açık tutmak da çeşitli miktarlarda değişen para cezalarına neden oluyor.

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir