• DOLAR 32.52
  • EURO 34.576
  • ALTIN 2491.441
  • ...
Uzaktan eğitimin ilk gününde elektrikler kesilince öğrenciler mağdur oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

TRT-EBA TV ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yayınlanan eğitimlerde ilk dersi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk verdi.

Virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında okula gidemeyen öğrenciler, evlerinde bilgisayar başında ve televizyon karşısında ders başı yaptı. İlk defa uzaktan eğitim alan öğrenciler, sınıftaymış gibi defter ve kitaplarını açarak, anlatılan dersleri dinleyip not alınması gereken yerleri not aldılar.

 

Evlerinde bilgisayar ve internet olan öğrenciler Eğitim Bilişim Ağı'ndan (EBA) ilk dersi takip ederken, bilgisayar ve internet olmayan evlerde ise öğrenciler TRT-EBA TV'den dersleri takip ettiler.

Uzaktan eğitim hafta içi her gün 09.00'da başlayacak ve 13.00'da ise sona erecek. Daha sonra uzaktan eğitimi kaçıran öğrenciler veya tekrar izlemek isteyenler için ise 13.30'dan, 20.30'a kadar uzaktan eğitimin tekrar bölümleri yayınlanacak.

Evlerinde, tablet, bilgisayar ve internet olmadığı için dersleri EBA TV'den takip etmek istediğini ancak elektrik olmadığı için takip edemediğini belirten Ortaokul 6'ncı sınıf öğrencisi Rahime Kaya, mağdur olduğunu belirtti.

"Elektrikler olmadığı için dersleri takip edemedim"

Kaya, "Corona virüs nedeniyle okullar bir haftadır tatil. Tatil bu hafta bitti ama okula gidemiyoruz ve okullar tatil olduğundan dolayı da evde ders çalışıyoruz. Evimizde internet, bilgisayar ve tablet olmadığından dolayı derslerimi takip edemiyordum. Bugün dersimi EBA TV'den takip edecektim ama edemedim. Çünkü 5 dakika geçmeden elektrik gitti.  Bundan dolayı dersime çalışamadım. Bu hastalığın bir an önce bitmesini ve okulların açılmasını istiyorum." dedi.

"Uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitim bir olmuyor"

Ortaokul 6'ncı sınıf öğrencisi Medine Koçyiğit ise, "Corona virüs nedeniyle okullar bir hafta tatil edildi. Tatilde kitap okudum, test çözdüm. Bir hafta tatilden sonra uzaktan eğitim görmeye başladık. Ama uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitim bir olmuyor. Bu bilgisayar babama ait ve babam da mesleği gereği bilgisayarını kendisiyle birlikte götürüyor. Bundan dolayı gündüzleri EBA'ya giremiyorum ve ders çalışamıyorum. Gündüzleri derslerimi EBA TV'den takip edeceğim. Tablet ve internetimiz olmadığı için mecburen kitaplardan yararlanacağız. Bir an önce okulların açılmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Okullarımızın açılmasını istiyoruz"

Ortaokul 7'nci sınıf öğrencisi İsmail Özcan da "Corona virüsten dolayı şu anda okullar tatil. Evimiz 2 odalı ve sadece bir odada soba var. Kardeşim de ilkokul 4'üncü sınıfa gidiyor. İkimiz aynı anda ders dinleyemiyoruz. Bazen anlaşamadığımız da oluyor. EBA TV'den ders dinlemeye çalışıyoruz ama yüz yüze eğitim gibi olmuyor. Çünkü bilmediğimiz yerlerden soru sorma imkanımız yok. Bu virüsün bitmesini ve okullarımızın açılmasını istiyoruz. Çünkü okulumu çok özledim." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir