• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Viranşehir Cami-Der 2012 Yılı Faaliyet Raporunu Kamuoyuyla Paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA-Viranşehir Cami-Der, 2012 yılında gerçekleştirdiği faaliyetlerini kamuoyu ile paylaştı. Viranşehir Cami Der`in faaliyet raporunu derneğin Sosyal Etkinlikler Komisyonu Başkanı Abdullah Çelik açıkladı. Basın açıklamasında "Bir İnsan hayatının bütününü yazıya dökmemiz nasıl mümkün değilse, faal bir derneğin bütün faaliyetlerini de yazıya dökmemiz o derece  mümkün değildir" diyerek çalışmalarında ne kadar iddialı olduklarının altını çizdi.
 
Cami Der`in faaliyetleri Viranşehir`de fakir ve muhtaçlara yapılan yardımlardan düzenlenen basın açıklamalarına, seminerlerden davalı tarafların barıştırılmasına kadar geniş bir yelpazede yer alıyor.
 
İşte Viranşehir Cami Der`in 2012 Faaliyet Raporu

1- Bay ve bayanlara yönelik her hafta ( toplam 100 ) seminerler yapıldı.
2- Erkeklere yönelik; aşure günü, Mustazaflar haftası, Kudüs günü, hicri yılbaşı ile mübarek gün ve geceler ile ilgili dernek merkezinde ( 15 defa ) programlar düzenlendi.
3- Bayanlara yönelik; Dünya Müslüman kadınlar günü hicri yılbaşı, aşure günü, Mustazaflar haftası, Kudüs günü ile mübarek gün ve geceler ile ilgili dernek merkezinde ( 13 defa ) programlar düzenlendi.
4- Toplumsal konularda yazılı ve kitlesel basın ( 8 defa ) açıklamaları yapıldı.
5- Har hafta bay ve bayanlar arasında hatimler okundu.
6- Yakın il ve ilçelerde yapılan etkinlik ve programlara ( 12 defa ) katılımda bulunuldu ve gidişler organize edildi.
7- 2012 yılı salâvat kampanyası düzenlendi. Kampanya boyunca; 32 milyon salâvat, 600 yasin ve 75 hatim okundu.
8- 2012 yılı kutlu doğum etkinliği ( 15.04.2012 tarihinde ) açık alanda yaklaşık 18 000 kişinin katılımı ile düzenlendi. Etkinlik öncesi seli anons yapıldı. 10.000 adet el ilanı dağıtıldı ve 1000 adet afiş asıldı.
9- 2012 yılı kutlu doğum etkinliği kapsamında; 5 000 CD, 7 000 İslami dergi, 15 000 adet su ( hayırsever vatandaşların katkıları ile ) ücretsiz dağıtıldı. Etkinliğe katılımda bulunan vatandaşlara ücretiz servis imkânı sağlanıldı ve etkinlik boyunca çay ikramında bulunuldu. 1500 adet sandalye etkinlik alanında izleyicilerin istifadesine sunuldu.
10- Elgün köyünde kutlu doğum etkinliği ( 19.04.2012 tarihinde ve köylüler ile ortaklaşa ) düzenlendi.
11- Kaba sırt köyünde kutlu doğum etkinliği ( 26.04.2012 tarihinde ve köylüler ile ortaklaşa ) düzenlendi.
12- Zok köyünde kutlu doğum etkinliği (29.04.2012 tarihinde ve köylüler ile ortaklaşa ) düzenlendi. Etkinlikte 3 000 kişiye yemek dağıtıldı. Etkinliğe ortalama 5 000 kişi katıldı. İzleyicilere ücretsiz çay ve su ikram edildi. Bu etkinlik, katılım ve organize açısından karacadağ yöresinde ilk olma özeliği taşıyor.
13- Peygamber sevdalıları platformu ile İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu bünyesinde ortak faaliyetlerde bulunuldu.
14- Tesettür Seferberliği ( TESSEP ) Platformu ile Kuran Nesli Platformunun faaliyetleri desteklendi. Bu destek kapsamında, Türkiye geneli yapılan siyer sınavı ile kuran ilimleri ve meal sınavı ilçemizde yapıldı. Tesettürlü okula giden öğrencilere takdir belgeleri verildi.
15- Camisi bulunmayan köyler ziyaret edilerek, cami yapımının önemi ve gerekliliği konusunda teşviklerde bulunuldu.
16- Büyük mutlu köyünde yapılan kuran kursunun bitirilmesi noktasında her türlü destekte bulunuldu. Söz konusu kuran kursun da öğrencilerin yatılı kalabilmesi için ihtiyaç duyulan yaşamsal malzemeler ( beyaz eşya, halı, yatak, battaniye, mutfak malzemeleri, temel gıda maddeleri vb. ) temin edildi.
17- 1400 adet elifba ile 40 adet kur`an-ı kerim, ihtiyaç sahiplerine ( camilere, imamlara, öğrencilere ve talep edenlere) ücretsiz olarak dağıtıldı. Çocukların kuran kurslarına gitmeleri teşvik edildi.
18- Taziye ve hasta ziyaretlerine gidildi. Vefat edenler adına hatimler ( yakınlarının talebi durumunda ve ücretsiz olarak ) okutuldu.
19- Yıl boyunca taziyelere ücretsiz çadır, sehpa ve sandalye imkânı ( 18 defa ) sunuldu.
20- Öğrencilere derslerinde yardımcı olmak amacıyla etüt çalışması ile maneviyatı geliştiren programlar yapıldı.
21- Köylerden gelip barınma sıkıntısı yaşayan öğrencilere barınma noktasında yardımcı olundu. Benzer öğrencilere ( hayırseverler aracılığı ile) ücretsiz barınma imkânı sağlanıldığı gibi ihtiyaç duydukları yaşamsal ( beyaz eşya, halı, yatak, battaniye, mutfak malzemeleri, temel gıda maddeleri vb. ) malzemeler noktasında yardımcı olundu.
22- Fakir ailelere ( hayırsever vatandaşların katkıları ile) 430 gıda kolisi dağıtıldı.
23- 250 fakir vatandaşımız giydirildi.
24- 200 fakir aileye kurban eti dağıtıldı.
25- Kan ihtiyacı olan 18 hastaya kan bağışında bulunuldu.
26- 200 Suriyeli aileye gıda, barınma, yatak, yorgan, yastık, halı ayakkabı, soba, mutfak malzemeleri. Vb. birçok ihtiyaçları temin edildi. Bir pikap benzer malzeme Ceylanpınar da ikamet eden Suriyeli ailelere gönderildi.
27- Uzlaşma komisyonunun girişimleri neticesinde iki nizalı durum ortadan kaldırılarak sorun giderildi.
(Sabri Acet-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir