• DOLAR 32.435
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2478.352
  • ...
Yeni Zelanda’da Corona virüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı getiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ardern bir basın toplantısında “Hepimiz bir ulus olarak karantinaya girmeye hazırlanıyoruz.” dedi.

Ardern, kabinenin derhal toplandığını ve 5 milyonluk ülke çapında 3’üncü seviye alark seviyesine taşınacağını, 48 saatin ardından seviyenin yükseltileceğini söyledi.
 

Süpermarketler, doktorlar, eczaneler, servis istasyonları, temel bankacılık hizmetlerine erişimin Yeni Zelanda genelinde açık olacağı diğer mekanların kapatılacağı belirtildi.

Ardern, “Kesin olarak açık olmak gerekirse, temel hizmetlerin dışındaki tüm Yeni Zelandalılardan evde kalmalarını ve evinizdekiler dışındaki kişilerle olan tüm etkileşimleri durdurmalarını istiyoruz.” dedi.

Alınan kararlar kapsamında okullar Çarşamba gece yarısından itibaren tamamen kapanacak. Tüm iç ve dış mekan etkinlikleri iptal edilecek.

Öte yandan tüm işyerlerinden alternatif çalışma yöntemleri uygulaması istendi.

Toplu taşıma, temel hizmetlerde çalışan kişiler dışındaki herkes için kapanacaktır.

Bu önlemlerin 4 hafta boyunca yürürlüğe girmesi gerekecek.

Yeni Zelandalı yetkililer, bu önlemler olmadan on binlerce Yeni Zelandalının ölebileceğini belirtiyor.

Yeni Zelanda'daki Corona virüs vakalarının sayısı 36 kişi daha artarak 102’e yükselirken şu ana kadar virüsten ölenin olmadığı belirtildi.

Vakaların yarısından fazlası doğrudan denizaşırı seyahatlerle ilişkiliyken, geri kalanların çoğu daha önceden teyit edilmiş bir vakanın yakın temasları veya teyit edilmiş vakaların olduğu bir olayla ilişkili olduğu belirtiliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir