• DOLAR 32.573
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2426.93
  • ...
Bingöl`de Çığ Düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Hafta sonundan itibaren etkili olan ve dünden beri etkisini artıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı, tipi ve meydana gelen çığ nedeniyle Bingöl-Elazığ karayolu da ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri yolda kar temizleme çalışması yapmasına rağmen, temizlenen bölgeler devam eden kar yağışı nedeniyle tekrar karla doldu.


Erzurum`a gitmek üzere Karlıova`dan hareket eden yolcu taşıma araçları yolda mahsur kaldı. Yolcular, lokanta ve kahvehanelerde beklemeye başladı.


İlçe merkezi ve bağlı köylere ise elektrik verilemiyor. İlçe merkezinde kar kalınlığı yer yer yarım metreyi geçerken, yüksek kesimlerde ise 1.5 metreye ulaştı. İlçe merkezinde araçlar zincir takmasına rağmen hareket etmekte büyük sıkıntı çektiği gözlendi. Zaman zaman küçük çaplı kazalar meydana gelmesine rağmen, can kaybı olmadı. Karayolları ekipleri yollarda kar temizleme çalışması yaptı.


Bingöl Genelinde Eğitime İki Gün Ara Verildi
Yoğun kar yağışı nedeniyle Bingöl merkez ve bütün ilçelerde okulların iki gün tatil edildiği bildirildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, \"İlimizde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle Valiliğimiz tarafından İlimiz Merkez ve İlçeler dahil tüm İlköğretim-Ortaöğretim ve okul öncesi okullar 07/01/2013 ve 08/01/2013 tarihinde 2 ( İki ) gün süre ile tatil edilmiştir\" denildi.


Bingöl Belediyesi Çalışmaları
Bingöl Belediyesi, 11 araç, 40 kişilik ekip ile cadde ve sokaklarda biriken karları temizlemek için çalışmalara başladı.

Konu ile ilgili Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, \"Şehrimizi etkisi altına alan yoğun kar yağışının devam ettiği bugünlerde ekiplerimiz özverili bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar. Etkili olan kar yağışı ile birlikte çalışmalara başlandı. Şehrin değişik noktalarında karla mücadele çalışmaları aralıksız olarak sürdürülüyor. Şehrin bütün mahallelerinde kar temizliği çalışmaları yapılıyor. Ayrıca kar nedeniyle kapalı olan yolların açılmasının ardından ekiplerimiz cadde ve sokaklarda yol genişletme çalışmaları yapıyor. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre vardiya sistemi ile çalışmalarına devam etmektedir\" ifadelerine yer verildi.


Şehir Merkezinde Kar Kalınlığı 34 Santimetreye Ulaştı
Kar yağışının bugün itibari ile aralıksız devam etmesi ile şehir merkezinde kar kalındığı 34 santimetreye ulaşırken, yüksek dağlarda ise kar kalınlığı 1,5 metreyi aştığı öğrenildi.


Karla karışık yağmur şeklinde devam eden kar yağışı kent merkezindeki yaya trafiğini de olumsuz etkiledi.

Bingöl Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının devam edeceğini bildirdi.

 

Köylerde Elektrik Verilemiyor
Kar yağışından elektrik direkleri de nasibini aldı. Elektrik direklerinin düşmesi ve kabloların kopması nedeniyle Bingöl genelinde birçok köy ve mezrada elektrikler verilemiyor. AKSA FEDAŞ Müdürlüğü ekiplerinin, köylerde elektrik kesintisinin giderilmesi için yoğun çalışma başlattıkları bildirildi. (Faruk Açıkbaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir