• DOLAR 32.537
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2421.773
  • ...
Hamaney’den ABD’nin yardım teklifine cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ayetullah Hamaney, bu sabah canlı olarak İran televizyonlarından halka yaptıkları konuşmada, İran’ın düşmanları olduğunu fakat ABD yönetiminin İran’ın en kötü düşmanı olduğunu belirtti.

ABD yöneticilerin "yalancı, utanmaz, sahtekar, tamahkar, şarlatan, merhametsiz ve terörist" olduklarını belirten Hamane, ne kadar kötü sıfat varsa onlarda mevcut olduğunu söyledi.

Dünyanın uluslararası düzeyde bir virüs salgını ile karşı karşıya olduğuna ifade eden Hameney, Amerikalıların kaç kez, İran’ın istemesi durumunda İran'a ilaç ve tedavi konusunda yardıma hazır olduğu iddialarını hatırlararak, "Bu ilginç bir açıklama. Öncelikle siz kendi derdinize çare bulun. Eğer elinizde varsa kendiniz için kullanın." dedi.

Hamaney, “Amerika’nın çeşitli bölgelerinden ve yetkililerden Corona virüs ile mücadelede ülkede ilaç ve teçhizat bakımından ciddi ve dehşet verici eksiklikler olduğunu dair haberler yayınlandı. Elinizde imkanlar varsa bunları kendiniz için kullanın."

ABD’nin Corona virüsünü üretmekle suçlandığını ifade eden Ayetullah Hameney, "Siz bu virüsü üretmekle suçlanıyorsunuz. Bu iddianın ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum ama böyle bir iddia söz konusuyken, hangi mantık sahibi sizin vereceğiniz ilaca güvenir. Vereceğiniz ilaçlar hastalığı daha da arttırabilir veya kalıcı hale getirebilir. Sizin buraya doktor olarak göndereceğiniz kişiler, ürettikleri zehrin etkilerini yakından görmek için gelebilirler. Söylendiğine göre İranlıların genetiğine uygun olarak virüsün bir bölümü İranlılar için üretilmiş. İranlılardan kimse, Amerikalıların bu teklifini kabul etmedi, etmeyecektir" dedi.

İran’ın çok büyük kapasiteler ve imkanlara sahip olduğunu ve tüm düzeylerdeki sorunlarla baş edebilecek kapasiteye sahip olduğunun altını çizen Hameney, önemli olan bu kapasitelerin yetkililer tarafından belirlenmesi ve tüm sektörlerde özellikle iman sahibi gençlerin kullanılması ile bu sorunların üstesinden gelineceğini söyledi.

İran, Corona virüsla mücadele karşısında ABD yaptırımlarının kalkmasını istiyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir