• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Din düşmanları Yönetmelikten Destek Aldılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır`da Evliya Çelebi İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Kadriye Sevgi Yılmaz`ın başörtüsü ile derse girmesinden dolayı okul müdürü tarafından yaka paça dışarı atılmasına STK`lardan tepkiler gelmeye devam ediyor. Tesettüre Çağrı Platformu, Peygamber Sevdalıları Platformu, Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi ve bazı STK`lar Evliya Çelebi İlköğretim Okuluna giderek, mağdur öğretmene destek verdiler. Okul önünde STK`lar adına kısa bir basın açıklaması yapan Tesettüre Çağrı Platformu Başkanı Mehmet Duyu, yüzyılın başında Cumhuriyet Rejiminin Müslüman kesime olan zulmünün devam ettiğine dikkat çekerek, bu Müslüman kesimin arasında zulmü katmerlice yaşayanların ise başörtülüler olduğunu belirtti.

 

Duyu, başörtülerinden dolayı kimileri okullarında kimilerinin ise iş sahalarında mağdur edildiğini hatırlatarak, \"Müslüman halk ve camialar olarak hükümette beklentimiz, bu yasakçı zihniyette son vermeleri idi. Maalesef hükümetin son zamanlarda çıkarmış oldukları yasakçı genelge Müslüman halkın umutlarını suya düşürdü. Din düşmanı kendini bilmez zalim yöneticilere de maalesef cesaret vermiş oldu. Bu yüzden hükümeti bir an önce bu anlamsız `Deli Gömleği` mesabesinde olan bu genelgeyi geri çekmeye davet ediyoruz\" ifadelerini kullandı.

 

Bu zulmün halkalarından bir tanesinin de Diyarbakır Evliya Çelebi İlköğretim Okulunda yaşandığına vurgu yapan Duyu, okul müdürü Zeynel Abidin Demir`in, Kadriye Sevgi Yılmaz`ın başörtüsü ile derse girmesini engellemesinin, mevcut yasa ve genelgeleri de çiğnediğini ifade ederek müdürün haddini aştığına dikkat çekti.

 

STK`lar adına hükümet ve yargı erkini göreve davet eden Duyu, müdürün kesinlikle açığa alınması gerektiğini ifade ederek, bu konuda avukatların girişimlerde bulunmalarını beklediklerini söyledi.

 

Duyu son olarak, Eğitim Bir Sen`in `Sivil İttiatsızlığa ve `10 Milyon İmza Kampanyası`na sonuna kadar destek veriyoruz\" ifadelerini kaydetti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir