• DOLAR 32.385
  • EURO 35.417
  • ALTIN 2326.88
  • ...
MAZLUMDER af yasası konusunda açıklama yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MAZLUMDER Malatya Şubesi, Corona virüs nedeniyle gündeme gelen af konusunda açıklama yaptı. Yönetim Kurulu üyelerinden Şaban Kocaman tarafından yapılan açıklamada, ceza infaz kurumlarında bulunan hasta, yaşlı, hamile ve çocuklu kadınların öncelikli olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kocaman,  Sivas Davası mağdurlarından birçoğunun yaşlı olup, bunun yanında birçok hastalıkları bulunduğunu ve bu mağdurların özenle bir kez daha değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kocaman, “Dünya gündemini meşgul eden ve hızla yayılan Corona virüsü ne yazık ki ülkemizde de görülmüş olup vaka sayısı ve ölümler katlanarak artmaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirlere ve önerilere toplumumuzun hassasiyetle uyması elzem bir durum olup toplumun her kesiminden destek verilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda farklı bakanlıklar tedbir almaktadır.” dedi.

Adalet Bakanlığı’nın gündeminde olan ceza ve infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklularla ilgili çalışmasının bir an önce sonuçlandırılması gerektiğine vurgu yapan Kocaman, şöyle devam etti:

“Ceza infaz kurumlarında bulunan hasta, yaşlı, hamile ve çocuklu bayanlar öncelikli olarak değerlendirilmeli ve bir an önce tedbir alınmalıdır. Bu çalışmalarda Sivas mağdurları özenle bir kez daha değerlendirilmesi gerekmektedir. Zira Sivas mağdurlarından birçoğu yaşlı olup bunun yanında birçok hastalıktan mustariptir. Bu tedbirler toplumun sağlığının yanında hassasiyetlerini de gündeme alınarak bir an önce sonuçlandırılmalıdır.”

Kocaman, “Diğer yandan devlet denetleme görevini çok iyi işleterek meydana gelebilecek yeni mağduriyetlerin oluşmaması ve toplumun fırsatçılar tarafından kandırılmaması için hassas davranılması gerekmektedir. Bu yaygın hastalık durumunu fırsata çevirmek ve toplumu hezeyana çevirmek isteyenlere fırsat verilmemelidir.” diyerek uyarıda bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir