• DOLAR 32.573
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2426.74
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti'nden Mirac Kandili Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz. Muhammed Aleyhi Selatu Vesselam'ın en büyük mucizelerinden olan Miraç Gecesi münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından bir mesaj yayınlandı.

Yayınlanan mesajda, İsra ve Miraç mucizesinin hikmetlerle dolu ilahi mesajına dikkat çekildi.

Bu gecede İslam ümmetine Allah'ın sunduğu ilahi ikramlara dikkat çekilen mesajda, son günlerde hastalıklarla büyük bir imtihan sürecinden geçen insanların Allah'a yönelmesi gerektiği vurgulandı.

"Kulunu (Muhammed Aleyhissalâtu Vesselâm'ı) bir gece, Mescid-i Haram'dan kendisine bazı ayetlerimizi göstermek için etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya götüren Allah, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hakkıyla görendir." İsrâ suresi birinci ayetiyle başlanılan mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Corona virüs salgının neredeyse bütün dünyayı etkisi altına aldığı günlerden geçiyoruz. Bu günlerde, çok daha fazla Allah'a yönelmeliyiz. Tövbe istiğfarda bulunarak geçmişin muhasebesini yapmalı, geleceğe dair manevi olarak donanımlı olmalıyız. Yarın ölecekmiş gibi amellerimize dikkat etmeliyiz. Miraç gecesi fırsata çevirmeli, namaz ve Kur'an ile geceyi idrak ve ihya etmeliyiz. Suriye'de, Yemen'de, Filistin'de, Arakan'da; özetle kan ve göz yaşının hâkim olduğu tüm beldelerde yaşanan insani dram, hüznümüzü ve kederimizi katbekat artırmaktadır. Bu kardeşlerimizin acısına ve kederine dualarımızla ortak olmalı, katından bir yardım göndermesi için Allah'a münacatta bulunmalıyız. Miraç Gecesi'ni bu anlamda idrak etmeli, ihya etmeye gayret göstermeliyiz." 

İnsanlığın büyük bir eşikten geçtiğine dikkat çekilen mesajda, özellikle savaş yaşanan ülkelerde ve göç yollarındaki insanların yaşadığı mazlumiyete işaret edilerek tüm Müslümanların, dualarından mustazafları yoksun bırakmamaları istendi.

Mesajın sonunda, Mirac Gecesinin bütün Müslümanların kurutuluşuna vesile olması temenni edildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir