• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kılık-Kıyafet Özgürlüğüne 10 Milyon İmza Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Türkiye`de uzun yıllardan beri yaşanan kamuda başörtüsü yasağı ile ilgili Memur-Sen ve üye sendikalar tarafından başlatılan "Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü için 10 Milyon İmza Kampanyası"na BEM-BİR-SEN, 1 milyon imza hedefi ile kampanyaya katılacaklarını belirterek, kampanyaya destek verdi.

Yasakçı Zihniyet Müslüman Halkımıza Yıllarca Kan Kusturmuştur
 
Bem-Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Gökdemir yaptığı yazılı basın açıklmasında, Cumhuriyetin kuruluşu ile başlayan halkın inançları ile mücadele sürecinin özelikle kıllık-kıyafet üzerinde yoğunlaştığına dikkat çekerek, "Batılı yaşam tarzını örnek alan despot ve totaliter Hitler ve Mussolini uygulamalarını çağrıştıran yasakçı zihniyet Müslüman halkımıza yıllarca kan kusturmuştur.12 Eylül askeri cunta yönetimince dayatılan yönetmeliklerden kaynaklanan başörtüsü yasağı ve tek tip kıyafet uygulaması hala sürdürülmek istenmektedir" dedi.
 
Bu Uygulama Ahlaki ve Hukuk Dışı Bir Uygulamadır
Hükümetin halkın iradesini hiçe saydığını belirten Gökdemir, "Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bayanların kıyafet tanımlamasında başı açık ifadesi İslami kimliğe yönelik baskıların devam ettiğini göstermektedir. Hükümetin 12 Eylül darbeci yasaların ürünü olan bu kıyafet yönetmenliğini öğrencilerimize ve kamu çalışanlarına dayatması Müslüman halkımızın iradesini hiçe saydığını göstermektedir.12 Eylül darbecilerinin yargılandığı bu süreçte onların ürünü olan yasakçı zihniyeti ise koruma altına alması, hükümetin ne derece samimi olduğunu ortaya koymaktadır. Hükümetin; Müslüman bireylere kıllık-kıyafet dayatması ile tek tip insan modelini oluşturma çabaları, özelikle Müslüman bayanlara başlarının örtüsüne müdahale etme girişimi gayri ahlaki ve hukuk dışı bir uygulama olarak görüyoruz" ifadelerine yer verdi.
 
Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza
Gökdemir İnançarına ve İslami kimliklerine üzerinde pazarlığa pabuç bırakmayacaklarını belirterek şöyle devam etti. "Müslüman halkımızın giyim kuşamını tek tipleştirme ve Allah`ım emri gereği örtünen bacılarımıza yönelik tahammülsüzlüğü kabul etmeyeceğimizi deklere ediyoruz. Müslüman bireyler ve İslami sivil toplum kuruluşları olarak; Hükümetin yasakçı ve tek tipleştirme uygulamalarına karşı başlatmış olduğumuz `Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza` kampanyasının bir referandum havası içinde yürütülmesi gerektiği inancını taşımaktayız"
 
Haydi Müslüman Halkımız, Kamuoyu Baskısı Oluşturalım
Halkın da bu kampanyaya destek vermelerini isteyen Gökdemir, " Unutulmamalıdır ki; Müslüman halkımızın vereceği 10 milyon imza desteği ile Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde kamuoyu baskısı oluşturulacak ve yasakçı zihniyetin son bulmasına sebebiyet verecektir. Bundan dolayı bizlerde Haydi, Müslüman halkımız Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza" Kampanyasına destekçi olalım" diyerek kampanyaya destek çağrısında bulundu.
(M. Sait Adiyaman İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir