• DOLAR 32.552
  • EURO 34.878
  • ALTIN 2431.046
  • ...
Harabe Evde Yaşam Mücadelesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Beşiri`nin Bağdu Mahallesinde harabe olan iki gözlü bir evde 9 kişi yaşadıklarını söyleyen Mahsum Çınar, maddi hiçbir gelirinin olmadığını ve kaymakamlığın vermiş olduğu ayda 100 lirayla geçindiklerini belirtti. Çınar, elinde bir meslek olmadığını ve sadece inşaatlarda iş bulabilirse çalıştığını ifade ederek, yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine yardım yapılmasını istedi.


Çınar, \"Benim hiçbir gelirim yok ve sadece ayda kaymakamlığın vermiş olduğu 100 lirayla geçiniyoruz. Evde 9 kişi kalıyoruz ve bazen inşaat işleri çıkarsa gidip çalışıyorum. 9 kişilik aile ile bu koşullarda nasıl yaşanılabilir ki. 2 çocuğum üniversite okuyor ve diğer çocuklar orta öğretim ve lise okuyorlar. Çocukların giderleri bir yana, evin gideri bir yana… Bir çıkmaz içerisindeyim, ne yapacağımı bilmiyorum. Geceleri çocuklar üşüyor, soğuk evde ders çalışıyorlar ve onlara nasıl bir gelecek verebilirim\" dedi.


Beşiri`de faaliyet yürüten Hizmet-Der ise Çınar ailesine gıda yardımında bulundu. Hizmet-Der Başkanı Nasır Efrens, \"Yaptığımız araştırmalara göre, Beşiri`nin en fakir ailelerinden biri olan Çınar ailesine gıda yardımında bulunduk. Ancak bu yeterli değil ve bu ailenin acilen bir eve ihtiyacı var. Yardımsever halkımızdan bu aileye sahip çıkmalarını istiyoruz\" ifadelerini kullandı. (Kenan Önder-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir