• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Erciş`teki Depremzedelerin Çilesi Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 23 Ekim ve 9 Kasım 2011`de Van`da meydana gelen depremlerde adeta yerle bir olan Erciş ilçesinde kiracılar ve evi tapusuz olan depremzedeler TOKİ`den konut hakkı alamadıkları için konteynır kentlerde zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

 

İlke Haber Ajansı`nın ulaştığı depremzedeler yetkililerin seslerine kulak vermediğini ifade ederek, kiracı ve evleri tapusuz olduğu için TOKİ`den kendilerine ev verilmediğini konteynırlarda hasta olduklarını belirttiler.

 

\"Hepimiz Konteynırlar De Hasta Olduk, Çocuklarımızın Psikolojisi Bozuldu\"
Alkanat Konteynır Kentte oturan ev hanımı Perizade Aksoy, yaşadıkları mağduriyetleri hatırlatarak, \"Bazı insanlar tavuk kümesini göstererek TOKİ`den ev alıyorlar ama kendi evlerinde oturup TOKİ`deki evi kiraya veriyorlar. TOKİ konutlarına bakılırsa çoğunun penceresinde kiralıktır yazıyor. Başbakan kiracılara hak tanıdı ama buradaki yetkililer kiracıların hakkını vermiyor. Hepimiz konteynırlar de hasta olduk, çocuklarımızın psikolojisi bozuldu.\"

 

TOKİ konutlarının zenginlere verildiğini ve konteynerlerde su damladığını belirten Aksoy, \"TOKİ evleri zengin olanlara verildi. Biz kiracılar ise yaklaşık 2 yıldır bu konteynerlerda kalıyoruz. Konteynırlarda su damladığı için hepimiz hastalandık buna en kısa zamanda çözüm bulunsun\" dedi.

 

Yetkililer Bu Duruma Sessiz Kalıyorlar
Aynı Konteynır kentte oturan Kader Bozdemir ise, yetkililerin kendilerini bilgilendirmediğini söyleyerek, \"Yetkili kimse gelsin biz kiracıların durumu hakkında bilgi versin. Yetkililer bu duruma sessiz kalıyorlar. Kiracılar valiye gidiyoruz, Vali bize `siz herhangi bir hareket yaparsanız veya basını çağırırsanız biz sizi buradan çıkarırız` diyor\" iddiasında bulundu.

 

\"Konteynırlarla Birlikte Kendimizi de Yakarız\"
Yerlerinde oturup susmayacaklarını ve haklarını arayacaklarını söyleyen Bozdemir, \"TOKİ konutlarında haklarımızın verilmemesi durumunda biz, konteynırlarla birlikte kendimizi de yakarız. Bu şekilde değil Türkiye`ye dünyaya ibreti alem olur\" şeklinde konuştu.

 

Tapusu Olmayan Kişiye Konut Yok
Aynı konteynırda barınan tekstil işçisi Vefa Oğuz ise, \"İki sıkıntımız var birincisi konteynırlardaki yaşam şartları. Hava soğuk olmasına bağlı olarak konteynırların da bayağı bir soğuk olması, ikincisi ise ev sıkıntısı. Başbakana belirttik bize ev verin bizim evimiz yok, Başbakan da `biz tapusu olmayan insanlara ev veremiyoruz` dedi. Erciş`te çoğu kişinin tapusu yok TOKİ`ler boş olmasına rağmen bize verilmiyor. Yetkililerin bize de bir şans tanımaları gerekir\" diyerek mağduriyetlerini dile getirdi. (Hamza Kaya, Sinan Bilici - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir