• DOLAR 32.602
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2498.144
  • ...
Corona virüsü hayvandan insana geçer mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kimi sosyal medya ve iletişim araçlarında virüsün hayvandan insana geçtiği yönde ortaya atılan iddialar halkı paniğe sevk ediyor.

Konuyla ilişkin açıklamalarda bulunan Veteriner Hekim Eşref Kaya, şu ana kadar evcil hayvanların hastalığı yayabileceğine dair bir kanıtın henüz bulunamadığını söyledi.

Ancak Corona testi pozitif olan insanların mümkün olduğunca hayvanlardan uzak durması gerektiğini belirten Kaya, hijyen önemine dikkat çekti.

Kaya, "Dünya Sağlık Örgütü yeni tip Corona virüsün (Covid-19) insanlara ilk olarak bir yabani hayvan kaynağından bulaştığını, tahmin ettiğini ancak takip eden vakalarda çoğunlukla insandan insana bulaşma görüldüğünü bildirmektedir. Şimdiye kadar evcil hayvanların hastalığı yayabileceğine dair bir kanıt henüz bulunamamıştır. Ancak tüm hayvandan insana geçen hastalıklar için kişisel temizlik ve hijyen kurallarına dikkat etmemiz gerekir." diye konuştu.

İnsanların hijyen kurallarına mutlaka uyması gerektiğini vurgulayan Kaya, "Hayvanlar ile temastan sonra ellerin sık sık yıkanması, hayvanların kaldığı yerlerin temiz tutulması çok önemlidir. Corona testi pozitif olan insanların mümkün olduğunca hayvanlardan uzak durması gerekir. Yeni tip Corona virüsü yönünden evcil hayvan kaynaklı bir risk yok. Fakat sizin ve dostlarınızın sağlığı için temel hijyen ve korunma kurallarına mutlaka dikkat edelim ve uyalım." ifadelerini kullandı.(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir