• DOLAR 32.645
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2495.949
  • ...
Koronavirüs Otomobil Sektörünü Vurdu: İkinci El Araba Fiyatı Ne Zaman Düşer?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sıfır araç stok sorunu ile beraber 2.el araç fiyatları için tansiyon yeniden yükseldi. 2.el araç fiyatları neden yükseldi, ikinci el araba fiyatları nisanda düşecek mi.

SIFIR VE İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ?

Bazı bankalar tarafındın uygulanan pek çok modelde sunulan 0.49 ile 0.69 araç kredisi kampanyaları otomobile olan talebi yoğun şekilde arttırdı. Uzun süredir düşük giden otomobil satış rakamları nedeni ile üretimi sınırlayan araba markaları gelen yoğun talebe hazırlıksız yakalandı. Pek çok ünlü otomobil markası sıfır araç almak istiyorum diyen müşterilerine 4-5 ay sonrasına teslim tarihi vermeye başladı.

Durum böyle olunca vatandaş beklemek yerine ikinci el araç almaya yöneldi. Bu seferde ikinci el araçlara olan ilgi yoğun şekilde arttı. Vatandaşın yoğun ilgisi ve bir anda artan talep neticesinde ikinci el araç fiyatları yükselmeye başladı.

2.EL ARAÇ FİYATLARI NİSAN AYINDA DÜŞECEK Mİ?

Konu hakkında koronavirüs salgını öncesinde değerlendirmede bulunan Honda Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer “Arz talep dengesini sağlayacak aksiyonlarla birlikte Nisan ayından itibaren daha dengelenmiş bir piyasa içerisinde olacağımızı öngörebiliriz. 2020 yılı da alınan bu tedbirlerle bu arz talep dengesi içerisinde devam edecektir" diyerek fiyatlarda indirimin ve dengelenmenin Nisan ayı itibari ile yaşanacağını duyurmuştu. Ancak patlak veren Koranavirüs salgını sonrasında ne yazık ki otomotiv sektöründe dengeler yeniden değişmiş oldu. Koronnavirüsü salgını nedeni ile pek çok otomobil fabrikası üretimine ara verdiğini duyurmuş, fabrikalarını geçici olarak kapatmıştı. Yaşanan gelişmeler ne yazık ki sektörde yeniden stok sorunu ortaya çıkmasına neden olurken yoğun talebi karşılıyacak araç üretimi yapılmadığı için ilk olarak sıfır araçlarda ardından da ikinci el araç fiyatlarında yükselişin devam etmesi bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir